van der Horst

Dean Stoneman en Callum Ilott vervoegen het Red Bull Junior Team

Dean Stoneman - Koiranen GP
Dean Stoneman - Koiranen GP
Red Bull maakte de namen bekend van de rijders die dit jaar deel zullen uitmaken van het Red Bull Junior Team. Van de rijders die vorig jaar deel uitmaakten van het team blijft er enkel Pierre Gasly over, Carlos Sainz en Max Verstappen promoveerden naar de Formule 1 terwijl Alex Lynn koos voor een rol als testrijder bij concurrent Williams Racing. Twee nieuwe rijders mogen dus de blauw-rode kleuren van het merk met de stier verdedigen in de promotieformules. Vicekampioen GP3 Dean Stoneman komt uit in de Formule Renault 3.5 en kartingrijder Callum Ilott waagt zijn kans in het FIA F3 European Championship.
Kanker fnuikte de carrière van Dean Stoneman net toen hij op het punt stond door te stoten naar de F1, dat was in 2010 toe de kersverse formule 2 kampioen een testcontract bij Willams aangeboden kreeg. Stoneman vocht echter terug en maakte in 2013 zijn comeback in de autosport via de Britse Porsche Carrera Cup. Verleden jaar koos hij terug voor de formule wagens en waagde zijn kans in
Pierre Gasly - Arden
Pierre Gasly - Arden
het GP3 kampioenschap met een tweede plaats in de eindstand als resultaat. De Brit wordt nu opgepikt door Red Bull en neemt de plaats van Sainz in bij het Formule Renaiult 3.5 team van DAMS. Na een seizoen in de Formule Renault 3.5 en enkele races in de GP2 kiest Pierre Gasly voor dit jaar resoluut voor het GP2 kampioenschap waar hij zal uitkomen voor DAMS.  
  

Callum Ilott komt uit de karting en debuteert dit jaar in de autosport. Vorig seizoen testte hij al wel met een Formule Renault 2.0 wagen en met een Formule 3, maar betwistte geen races. Als voorbereiding kwam hij begin dit jaar wel al uit in de Toyota Racing Series in Nieuw Zeeland. In de Formule 3 verdedigt hij de kleuren van het Britse Carlin. 

Foto's: GP3 Series & Hans Van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 12 februari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons