van der Horst

Dedecker en Eyckmans op de afspraak in La Conca

La Conca
La Conca
Na een ietwat moeilijke seizoenstart in de eerste WSK wedstrijden in Adria, keerde het tij dit weekend voor Ean Eyckmans en Douwe Dedecker tijdens de tweede WSK Super Master Series in La Conca. Op de uitdagende baan die doorgaans veel grip biedt ging het vanaf vrijdag meteen een stuk beter. Beide landgenoten wisten in de OKJ finale van vandaag dan ook sterke top tien plaatsen binnen te halen.
Wie dit seizoen wel vanaf dag één met de kop meedraait, is Dries Van Langendonck. In de 60 Mini klasse debuteert hij dit jaar in wat zijn eerste volledige WSK seizoen zal zijn. Van Langendonck ging op vrijdag prima van start met een achtste chrono in de kwalificaties waarna hij in de kwalificatieheats het tempo helemaal te pakken had. Hij klom op naar de tweede plaats en hield die positie vast in zijn prefinale die vandaag gereden werd. Om drie uur deze namiddag ging de beslissende finale dan van start, met Van Langendonck startend op P3. De Limburger dook meteen als tweede in de eerste bocht maar werd een bocht later breed geduwd door Vladimir Ivannikov die al in de openingsronde een 'do or die' actie plaatste op Van Langendonck. Onze landgenoot moest meteen wat plaatsen prijsgeven en kwam niet echt meer in het ritme. Hij finishte uiteindelijk als 20e en staat nu als zesde geklasseerd in het WSK Super Master Series klassement. Winnaar in La Conca werd Christian Costoya die dankzij zijn zege nu ook het klassement aanvoert. De Spanjaard gaat de Nederlander Rene Lammers en Gerasim Skulanov vooraf.

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
In de OKJ werd Alex Powell winnaar van de finale. De Jamaicaan kende nog een tegenvallende seizoensopener in Adria maar na een testweekend afgelopen week, samen met teamgenoot Dedecker, ging de KR fabriekspiloot met vertrouwen naar het wedstrijdweekend.  Na een achtste tijd in de kwalificaties, werkte Powell zich in de heats naar voren. Hij startte de finale vanaf de pole en werd nooit bedreigd voor de overwinning. Powell neemt meteen de leiding in de tussenstand. Ook voor de Belgen was er duidelijk progressie te merken tegenover het openingsweekend. Dedecker en Eyckmans reden zich knap naar een top elf plaats in de kwalificaties en bleven gedurende het hele weekend voorin. Dedecker had in de finale zelfs zicht op een podium, maar in het gedrum moest hij weer enkele plekken toegeven om knap als zesde te finishen. Hij deed daarmee nipt beter dan Ean Eyckmans die achtste werd. Bij Eyckmans speelde een eerder opgelopen ribblessure hem terug parten. La Conca staat zoals geschreven bekend als een circuit met veel grip en kent enkele stevige bochtencombinaties. Laat dat net geen ideale combinatie voor gevoelige ribben zijn.

Luca Leistra
Luca Leistra
In de OK klasse deed Arvid Lindblad goede zaken in het kampioenschap. Na een tegenvallende seizoensopener pakte de Brit vandaag wel de volle buit. Hij rekende af met Rafael Camara die nog steeds leider in het kampioenschap blijft. Eén Belg aan de start in de OK klasse; Luca Leistra. De Antwerpenaar wist zich opnieuw te verzekeren van een plaats in de finale en werd daarin 20e. 

Foto's: WSK, Douwe Dedecker & DPK Racing

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 14 maart 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons