van der Horst

Deelnemerslijst FIA GT World Cup – Derdaele voor Porsche

Macau GT Cup
Macau GT Cup
De FIA heeft de deelnemerslijst voor de eerste FIA GT World Cup in de straten van Macau bekend gemaakt. In totaal staan er 24 wagens ingeschreven en dat terwijl er plaats was voor 28, het is best mogelijk dat het nieuwe statuut van de wedstrijd daartoe heeft bijgedragen. Zoals geweten zullen er vijf constructeurs voor de titel strijden, zijnde Audi, McLaren, Mercedes, Aston Martin en Porsche. Belgische inbreng komt er van WRT, Laurens Vanthoor en Dylan Derdaele.
Gulf Racing JP - Dylan Derdaele
Gulf Racing JP - Dylan Derdaele
Derdaele verschijnt aan de start met zijn voormalige Belgium Racing Porsche 997 GT3 R, die werd overgenomen door Gulf Racing JP. Meer nog, naast Le Mans-winnaar Earl Bamber en Chris van der Drift werd de Limburger door Porsche Motorsport geselecteerd om punten te scoren. Voor Audi komt uiteraard Laurens Vanthoor in actie, hij zal een nieuwe Audi R8 LMS GT3 de sporen geven, uiteraard gerund door WRT.

Opmerkelijk is dat Ferrari zich niet heeft geregistreerd voor het evenement, maar er via AF Corse wel twee 458 Italia’s deelnemen. De clash met het FIA WEC (Bahrein) zorgt er voor dat niet alle fabriekspiloten beschikbaar zijn voor dit evenement en er dus niet echt sprake is van een echt ‘WK GT3’. Ondanks eerdere communicatie van de FIA mogen er wel degelijk GT3’s van de laatste generatie aan het evenement deelnemen.

--- DEELNEMERSLIJST FIA GT WORLD CUP (PDF) ---

Foto's: CGPM/Macau & Derdaele pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 8 oktober 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons