van der Horst

Deelnemerslijst NWES bekendgemaakt voor Valencia-manche in mei

2a59e041e9135a76339ee1e02a5b00ec561dcdc0.jpg
De NASCAR Whelen Euro Series is klaar om het 2021-seizoen van start te laten gaan. Tijdens het weekend van 15 mei vindt de eerste manche plaats op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. De Club Challenge vindt plaats op vrijdag 14 mei. De organisatie van het NWES heeft nu ook een eerste deelnemerslijst bekendgemaakt, met 26 deelnemers die dertien teams vertegenwoordigen.
  • G&A Motors Motorsport
Kampioen Hendriks Motorsport zal wederom drie auto's inzetten. Hetzelfde geldt voor CAAL Racing en het nieuwe Academy Motorsport - Alex Caffi Motorsport. DF1 Racing breidt uit naar vier auto's en doet er nog een vijfde wagen bovenop in samenwerking met Iceboys. RDV Competition, Marko Stipp Motorsport, 42 Racing en Not Only Motorsport zullen elk twee EuroNASCAR-auto's inzetten. Speedhouse, Team Bleekemolen, Mishumotors en Solaris zijn van plan om elk één auto in te schrijven.

PK Carsport - Camaro Nascar
PK Carsport - Camaro Nascar
Het kampioenschap zal net zo internationaal zijn als in normale omstandigheden. De dertien teams die het NWES-seizoen ingaan, bevatten acht nationaliteiten. Italië zal het meest vertegenwoordigd zijn met vier teams - Academy Motorsport - Alex Caffi Motorsport zal zowel Italië als Monaco vertegenwoordigen - en negen auto's. Nederland en Oostenrijk rekenen elk op vier auto's, terwijl Duitsland, Frankrijk en Monaco er elk drie hebben. Zwitserland wordt vertegenwoordigd door twee auto's en Finland door één. Voor het eerst sinds lang is België niet vertegenwoordigd bij de teams nadat de laatste jaren nog PK Carsport, Braxx Performmance en Motorsport 98 present tekenden.

De eerste manche van het nieuwe seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series begint op 15 mei in Valencia.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard & Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 14 april 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons