van der Horst

Definitieve kalender ADAC GT Masters vrijgegeven - Nu reeds 21 deelnemers

ADAC GT Masters
ADAC GT Masters
De definitieve kalender voor het seizoen 2015 van de ADAC GT Masters ligt vast, er worden zestien races op acht verschillende circuits gereden. Naast Duitsland worden ook Oostenrijk, België en Nederland aangedaan. Het was al langer geweten dat het Duitse GT kampioenschap naar Spa-Francorchamps zou komen maar nu werd bevestigd dat ook Zandvoort opnieuw op de kalender staat. Het Nederlandse circuit was al in 2012 en 2014 het toneel van een manche van het ADAC GT kampioenschap. Opvallend is dat er maar liefst vijf van de acht weekends samenvallen met de rivaliserende Blancpain GT Series.
  • Hamofa Performance
Het kampioenschap telt acht manches van ieder twee races en naar gewoonte wordt het seizoen in gang geschoten eind april op de Motorsport Arena van Oschersleben. Begin juni gaat men voor een eerste maal buiten Duitsland en wordt er gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk waarna het twee weken later richting Spa-Francorchamps gaat. De meeting op Belgische bodem vindt plaats van 19 tot en met 21 juni en ook het Franse GT kampioenschap komt dat weekend afgezakt naar de Ardennen. De eerste seizoenshelft wordt afgesloten begin juli op de Lausitzring.

ADAC GT op Zandvoort
ADAC GT op Zandvoort
Na een korte zomerbreak gaat men midden augustus naar de Nürburgring, twee weken later gevolgd door een manche op de Sachsenring. Eind september is Circuit Zandvoort aan de beurt en de finale vindt twee weken later zoals ieder jaar plaats op de Hockenheimring. De organisatie liet eveneens weten dat al 12 teams, goed voor 21 wagens, zich hebben ingeschreven, wat nog maar zeven plaatsen op de deelnemerslijst open laat.

ADAC GT Masters 2015

24-26 april: Motorsport Arena Oschersleben
05-07 juni: Red bull Ring
19-21 juni: Circuit Spa-Francorchamps
03-05 juli: Lausitzring
14-16 augustus: Nürburgring
28-30 augustus: Sachsenring
18-20 september: Circuit Park Zandvoort
02-04 oktober: Hockenheimring

Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 23 november 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons