van der Horst

Deldiche Racing bevestigt topbemanning voor 24 Hours of Zolder

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing trekt naar de 24 Hours of Zolder met een rijderskorps waarmee het niets minder dan de zege kan beogen. De Norma M20FC van het team van vader Luc en zoon Jim De Cock stond dit seizoen letterlijk bij elke sessie van het Belcar Endurance Championship op de eerste plaats in de tabellen. Niet alleen tijdens de vrije trainingen toonden de rijders hun snelheid, maar ze bevestigden tevens tijdens de kwalificaties om vervolgens in de wedstrijden telkens de hoogste plaats op het ereschavot op te eisen.
Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Luc De Cock vertelde na afloop van de Belcar Endurance Championship-manche in het kader van de Syntix Superprix aan Autosport.be dat hij zichzelf en zijn team niet als topfavoriet beschouwde voor de 24 Hours of Zolder. Met de bezetting die Autosport.be vandaag kan onthullen, mogen niet alleen de ambities in de 24 Hours of Zolder, maar ook de titelambities in de Belcar duidelijk zijn. Naast vaste rijders Luc De Cock en Tim Joosen, komt niet verrassend ook Sam Dejonghe aan de start. Dejonghe won samen met De Cock nog de eerste manche van het Belcar Endurance Championship.

Fred Bouvy
Fred Bouvy
De vierde en laatste rijder waarmee het team uit Ternat de Koningsrace van het Belcar Endurance Championship aansnijdt, mag evenwel een verrassing heten... Niemand minder dan de ervaren Fréderic Bouvy zal het rijderskwartet vervolledigen! De Waalse meervoudig Belgisch kampioen en tweevoudig winnaar van de 24 Hours of Spa gaat op zoek naar zijn allereerste zege in de 24 Hours of Zolder.

Indien de Norma M20FC #701 als winnaar over de meet rijdt, betekent dit niet alleen de allereerste zege voor een prototype in de Limburgse etmaalrace, het zal dan eveneens voor het eerst in zeven jaar zijn dat een team met een volledig Belgische bezetting wint. In 2009 viel die eer te beurt aan de Porschisten van ProSpeed Competition met als rijders Rudi Penders, Franz Lamot, David Loix en Louis Machiels. De 24 Hours of Zolder staan op het programma op 20 en 21 augustus en voor deze wedstrijd zijn er dubbele punten te verdienen.

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 6 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons