van der Horst

Deldiche Racing Norma duikt op in Historic Racing

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Jaren waren ze een vertrouwd beeld op de circuits in België en Nederland, de Norma’s M20 FC prototypes van Deldiche Racing. Eerst in het Belcar Endurance Championship en later in de Supercar Challenge nadat de CN proto’s uit de Belcar geweerd werden. Dit jaar zagen we het enige exemplaar dat nog in handen is van het team aan de start van de Supercar races op Circuit Zolder. Maar verleden weekend reed die wagen plots mee in de Masters Endurance Legends tijdens de Spa Six Hours.
In de Masters Endurance Legends serie zijn alle GT’s en proto’s welkom die tussen 1995 en 2016 deelnamen aan de belangrijkste endurance races. Dit betekent wagens die meestreden in de FIA Sports Car Championship, IMSA, Sports Racing World Cup, International Sports Racing Series, FIA World Endurance Championship, LMES, ELMS, ALMS en ILMC. In de begindagen van de Asian Le Mans Series waren de CN proto’s daar toegelaten en daarmee dat de Norma M20 FC dus ook in aanmerking komt om deel te nemen aan de Masters Endurance Legends. De Norma van Deldiche Racing is bovendien al 10 jaar oud en past dus perfect in het plaatje. Luc De Cock en Tim Joosen bestuurden de wagen, die een gewijzigd kleurenschema kreeg, naar een achtste en een negende plaats algemeen in een startveld van een achttiental meestal veel krachtiger bolides.

Deldiche Racing zette trouwens vorig weekend nog twee andere wagens in, een Lotus Elan voor Luc De Cock in de Masters Gentlemen Drivers en een Tvr Grantura MKIII Sebring voor Jos Wymeersch, Luc De Cock en Tim Joosen in de Spa Six Hours.

Foto: Wilfried Geerts
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op dinsdag 3 oktober 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons