van der Horst

Deldiche Racing werkt aan programma met Norma in Supercar Challenge en Belcar

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing zal in 2015 een volledig seizoen Supercar Challenge betwisten in de Superlights-divisie met een Norma M20 FC. De keuze voor de Franse proto komt nadat het team van Luc en zoon Jim De Cock besloot om het geweer van schouder te veranderen na enkele jaren vertrouwd te hebben op de Lotus 2-Eleven GT4. Naast het programma in de Supercar Challenge werkt het team ook hard aan een deelname aan de 24 Hours of Zolder en de proloograces binnen de Belcar Trophy.
Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4
Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4
"Na enkele jaren met de Lotus 2-Eleven te hebben geraced, was het tijd voor iets nieuws", licht teamverantwoordelijke Jim De Cock toe. "De Lotus heeft ons enorm veel plezier bezorgd en veel van de ontwikkelingen de laatste jaren hebben we volledig zelf gedaan samen met Triple One, dat de technische assistentie verzorgde. De Norma is echter een volledig ander type wagen, toch wel een stapje hoger dan de Lotus. Ook voor mijn vader Luc is het een blij weerzien met het concept van open wagens waar hij in het verleden zijn strepen mee verdiende."

Sam Dejonghe/Luc De Cock - Norma M20FC
Sam Dejonghe/Luc De Cock - Norma M20FC
"De keuze voor de Norma was eigenlijk vrij snel gemaakt. In de Franse VdeV-series is het al Norma wat de klok slaat vooraan het veld, dus zijn we gaan informeren naar de mogelijkheden om zelf zo'n wagen aan te schaffen. Dat is uiteindelijk gelukt en gisteren, donderdag, hebben we ook onze allereerste testdag met de proto afgewerkt. Bedoeling was vooral de wagen te leren kennen en dat is bijzonder goed gegaan met 68 ronden op de teller."

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Ook de rijders voor volgend seizoen liggen reeds vast; Deldiche Racing by JDC Events vertrouwt op teameigenaar Luc De Cock en de immer snelle Sam Dejonghe, voor zover diens professionele agenda dat toelaat. "Een perfecte combinatie op vlak van talent", glimlacht Jim De Cock. "Zowel Sam als Luc moeten de wagen nog echt leren kennen, maar je merkt dat de ervaring waarover ze reeds beschikken echt nuttig was tijdens de eerste test. We hebben geen snelle chrono's nagestreefd, maar vooral met de set-up gespeeld om te kijken hoe de wagen reageerde. De mogelijkheden die de wagen biedt daartoe zijn echt enorm, we gaan nog heel wat tijd moeten investeren om alles uit de Norma te kunnen halen."

Deldiche Racing - Norma M 20 FC
Deldiche Racing - Norma M 20 FC
"Dat de wagen veel potentieel biedt, zal zeker nodig zijn, want we verwachten minstens een twintigtal deelnemers tegen te komen in de Supercar Challenge. Het kampioenschap lijkt echt te gaan floreren en dat is in grote mate te danken aan hoe Dick van Elk en de zijnen communiceren. Als je daarnaast ziet wat een package wij onze partners kunnen aanbieden dankzij het raamwerk wat de Supercar Challenge heeft uitgewerkt, is het hele plaatje gewoon een binnenkopper. Veel series kunnen nog veel leren van hen op vlak van website, social media, de TV-reportages zowel online als op de kabel, ... Het is dus een heel logische keuze die we gemaakt hebben, voor ons dan toch, al willen we ook aan de start staan van de 24 Hours of Zolder", hint Jim De Cock.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
"Tijdens het New Race Festival rijden we sowieso reeds samen met de Belcar, dus we zijn reeds aanwezig dan. Het zou leuk zijn om ook de andere proloograce te betwisten en als we dan beide voorbereidende races onder de riem hebben, waarom dan ook niet het kroonjuweel van de Belcar Trophy zelf viseren? Ik wil evenwel niet te hard van stapel lopen, want het ganse plaatje moet kloppen, niet in het minst op financieel vlak. Onze focus dit seizoen blijft de Supercar Challenge, maar de 24 Hours of Zolder staan zeker ook op ons verlanglijstje!"

Foto's: Ronald Janssens, Martijn Wouters & Supercar Challenge press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 20 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons