van der Horst

DeltaWing Coupé klaar voor competitiedebuut

DeltaWing Racing Cars - DeltaWing Coupé Elan
DeltaWing Racing Cars - DeltaWing Coupé Elan
De open versie van de Delta Wing heeft vorig weekend misschien wel de beste race uit haar korte bestaan gereden, de wagen eindigde met Katherine Legge en Andy Meyrick vijfde algemeen in de ALMS race van Road America en reed zelfs zo'n 16 ronden aan de leiding van de wedstrijd. De Coupé versie van de wagen wordt vanaf deze week te koop aangeboden aan geïnteresseerde teams en drie chassis worden momenteel gebouwd bij Elan Motorsports.
Er was al lang sprake van de coupé versie van de DeltaWing maar het competitiedebuut werd steeds uitgesteld. Nu werd echter bevestigd dat deze zal plaatsvinden op 21 september bij de ALMS race op het circuit van Austin. De wagen wordt volgend jaar toegelaten in het nieuwe USCR (United SportCar Racing) kampioenschap, dat een samenvoeging is van de ALMS en het Grand Am kampioenschap.

Foto: DeltaWing Racing CarsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in American Le Mans Series op zondag 18 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Austin.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons