van der Horst

Dempsey-Proton zwaar bestraft na manipulatie datalogger

Dempsey-Proton Racing - Porsche 911 RSR
Dempsey-Proton Racing - Porsche 911 RSR
Dempsey-Proton Racing is al haar punten in het FIA World Endurance Championship kwijtgespeeld. Tijdens de Japanse manche te Fuji stelden de stewards vast dat de Porsches van het team er minder dan de vereiste 45 seconden over deden om te tanken. Verder onderzoek wees uit dat het team de dataloggers had gemanipuleerd. De informatie die vanuit de wagen naar naar de FIA werd gezonden was incorrect, een aanpassing van de software zorgde er namelijk voor dat er twee seconden bij de werkelijke 'tanktijd' werden geteld. Dempsey-Proton Racing kon zo bij elke pitstop de facto twee seconden vroeger vertrekken zonder dat er op een alarmbel afging.
  • LTF
Dempsey-Proton beweert dat het van niets op de hoogte was. Het team verklaarde dat de datalogger werd gemanipuleerd door een "externe partij", waarvan men de identiteit niet wenste vrij te geven. De stewards tillen zwaar aan het feit dat er geen volledige medewerking aan het onderzoek werd verleend. Bijgevolg werden de twee Porsches geschrapt uit de uitslag in Fuji en het team gestript van alle punten tot en met de Japanse manche. Een serieuze streep door de rekening van Matt Campbell, Julien Andlauer en Christian Ried, die tot dusver de GTE-AM klasse aanvoerden. Dempsey-Proton gaf aan beroep aan te tekenen tegen deze beslissing.

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 19 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons