van der Horst

Derde opeenvolgende Belcar-titel voor Belgium Racing

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens en Dylan Derdaele zijn opnieuw Belgisch kampioen uithouding. De Belgium Racing-rijders verlengden in hun Porsche 911 GT3 Cup #99 hun Belgische titel en bezorgen Belgium Racing zo voor het derde opeenvolgende seizoen de kroon in het Belcar Endurance Championship.
  • Prospeed Competition

Met een wedstrijd over 3 uur viel op Circuit Zolder het doek over het Belcar Endurance Championship 2021, een seizoen dat voor Belgium Racing begon met twee opeenvolgende zeges. Hoewel de regerende kampioen de titel veroverde, stond het na afloop niet op het ereschavot.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Geen podium en dat voelt wat vreemd”, erkent Nicolas Saelens. “Vrij vroeg in de wedstrijd stootten we op een probleem met het remsysteem, waardoor we drie extra pitstops moesten inlassen. In die context kan je uiteraard niet op het podium eindigen, laat staan winnen. Dylan en ik verlengen echter wel onze Belgische titel en dat maakt veel goed, al hadden we dat graag op het ereschavot gevierd. Autosport is en blijft een mechanische sport en daarbij valt het risico op technische problemen nooit helemaal uit te sluiten. Bedankt aan Belgium Racing om de oorzaak van het probleem snel te vinden en om ons dit seizoen een wagen te bezorgen waarmee we konden strijden voor zeges en de titel.”

“Ik kon in de aanvangsfase een goed tempo rijden, maar al snel merkte ik dat er een remprobleem was”, bevestigt Dylan Derdaele. “Ik dook meteen de pitstraat in, waarna het team een olielek aan de rem rechts vooraan vaststelde. Vanaf toen konden we niet echt meer aanvallen en hebben we vooral de focus gelegd op finishen. Hoewel we kwamen om te winnen, moeten we gezien de omstandigheden tevreden zijn. We pakken een tweede opeenvolgende Belgische titel en dat na een sterk seizoen met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup type 992. Na mijn titel in de Porsche Carrera Cup Benelux, is dit opnieuw het bewijs dat Belgium Racing tot de top in de Benelux behoort.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing zette dit weekend ook een Porsche 911 GT3 Cup type 991 in voor Glenn Paenen en Michael Cool. “Ik leerde Michael kennen bij de 24 Hours of Zolder en het klikte eigenlijk meteen”, verduidelijkt Glenn Paenen. “Ook dit weekend bewees hij weer zijn waarde. Hij heeft een achtergrond in karting en kan daardoor niet enkel goed aanvoelen hoe een wagen zich gedraagt, maar dat ook perfect vertalen voor het team. Vandaag konden we in de race over drie uur op Circuit Zolder helaas niet het volle pond geven vanwege onverwacht hoge remslijtage. Jammer, maar ik heb me goed geamuseerd en terugkijkend op het volledige seizoen, heb ik enorm veel bijgeleerd. Ik ben veel constanter geworden en kan ook veel efficiënter omgaan met het verkeer. Als je de winst bij die aspecten optelt, maakt dat aan het einde van de race een groot verschil, ook al toont het uiteindelijke resultaat dat vandaag misschien niet meteen. We gaan nu van het winterseizoen gebruikmaken om alles goed te analyseren en samen met de partners het seizoen 2022 voor te bereiden.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Hoewel Belgium Racing het programma in het Belcar Endurance Championship en de Porsche Carrera Cup Benelux bekroonde met een titel, is het Limburgse team vastberaden om de trofeekast nog verder te vullen dit seizoen. De komende weken staan er namelijk nog twee afspraken op het menu in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, waar Steven Brams op kop staat in de ProAm-categorie en Joeri Janssens in strijd is voor de titel in de Am-ranking. Afspraak komend weekend op Circuit Zandvoort in Nederland voor de op een na laatste meeting van het seizoen 2021.

Persbericht Belgium Racing  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons