van der Horst

Derde plaats voor Van Langendonck in WSK Super Master Series

Podium 60 Mini
Podium 60 Mini
Dries Van Langendonck heeft afgelopen weekend zijn derde plaats in de WSK Super Master Series kunnen veiligstellen. De Limburger verdedigde er zijn podiumplaats in de tussenstand, na eerder drie ijzersterke weekends te hebben afgewerkt. In Sarno zat de strijd om de zege er niet in, maar pakte Van Langendonck wel genoeg punten om het kampioenschap in de 60 Mini klasse als derde af te sluiten. De overige titels gingen naar Bondarev (OKJ), Turney (OK) en Van Walstijn (KZ2)
  • LTF
60 Mini: Zege voor Hogendoorn, titel voor Pesl
Dean Hogendoorn ging zondag aan de haal met de zege in de 60 Mini klasse. In de laatste ronde pakte de Nederlander de leiding om die niet meer uit handen te geven. Ondanks een DQ in een kwalificatie heat kwam Jindirch Pesl nog sterk opzetten in de laatste race van het kampioenschap. De Tsjech hield zijn teammaat Lacopo Martinese achter zich en stelde met P2 de titel veilig. Christian Costoya en onze landgenoot Dries Van Langendonck pakten de tweede en derde plaats in de eindstand van het kampioenschap.
OK-Junioren: Oleksander Bondarev kampioen
Na vier wedstrijdweekends, werd de Oekraïener Oleksander Bondarev gisteren kampioen in de OK-Junioren. Sarno werd echter geen feestweekend voor hem. Al in de openingsfase van de finale moest hij opgeven na een crash. Dat Bondarev alsnog de titel pakt, heeft hij vooral te danken aan een ijzersterk weekend in La Conca, een weekend eerder. De zege in de finale was voor Anatoly Khavalkin. Douwe Dedecker werd met een zeventiende plaats de beste Belg maar viel daarmee wel terug tot een zevende plaats in de eindstand. Lenn Nijs en Thomas Strauven besloten de finale als negentiende en 21e.
OK: Niet Taponen maar Turney pakt Tony Kart zege.
Tuukka Taponen leek ondanks een off-weekend in La Conca nog steeds de grootste kanshebber op de titel in de OK-klasse. Toch kon de Fin ook dit weekend  de eindjes niet aan elkaar knopen en viel na een tegenvallende finale zelfs naast het eindpodium. Enzo Deligny was in de afsluitende finale de snelste voor Joe Turney, die de titel pakt. Freddie Slater sloot aan als derde en pakt ook P3 in de eindstand. Tweede werd Kean Nakamura. Technische problemen maakten het een moeilijke finale voor Ean Eyckmans. Onze landgenoot werd 32e en sluit de WSK Super Master Series af als 23e nadat hij de manche in La Conca aan zich voorbij liet gaan.
KZ2: Van Walstijn kampioen na klinkende seizoensstart.
Podium KZ2
Podium KZ2
Een overtuigende seizoensstart brengt Senna Van Walstijn de titel in de KZ2 schakelklasse. De Nederlander won overtuigend de eerste manche in Lonato en werd afgelopen weekend vijfde, na sterke heats op zaterdag. Matteo Vigano werd tweede in de eindstand na het winnen van de finale. Pedro Hiltbrand sluit het kampioenschap als derde af. 

Foto: SportinPhoto



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 14 maart 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons