van der Horst

Derde seizoen bij Comtoyou Racing voor Tom Coronel

Tom Coronel naast de DHL Comtoyou Racing Team-Audi RS 3 LMS WTCR
Tom Coronel naast de DHL Comtoyou Racing Team-Audi RS 3 LMS WTCR
Tom Coronel (48) doet er met steun van hoofdsponsor DHL nog een jaartje bij in de FIA WTCR, de World Touring Car Cup. De op Koning Willem-Alexander, Max Verstappen en premier Rutte na bekendste Nederlander begint in 2021 aan zijn 32ste raceseizoen, andermaal onder de banier van het Belgische Comtoyou Racing. Het team van Jean-Michel Baert pakt dit seizoen uit met de veelbelovende nieuwe Audi RS 3 LMS, zodat naast teamgenoten Frédéric Vervisch en Nathanaël Berthon ook Coronel best wel eens voor vuurwerk zou kunnen zorgen.
Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS WTCR
Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS WTCR
Coronel is inmiddels reeds aan zijn derde seizoen toe onder de Comtoyou Racing-luifel.  “Ik voel me goed thuis, zowel bij het team als in de FIA WTCR, ik zeg wel eens dat WTCR eigenlijk staat voor ‘World of Tom Coronel Racing’" grapt de 48-jarige piloot uit het Nederlandse Eemnes. "Ik ben dan ook de rijder met de meeste races in deze serie, sinds 2001 als ETCC, vanaf  2005 als WTCC en sinds 2018 als WTCR. Vorig jaar heb ik aangetoond dat ik nog steeds op dit niveau kan meestrijden voor podiumplaatsen en zeges, halverwege het seizoen stond ik zelfs  tweede in de tussenstand. Dat smaakt voor dit seizoen natuurlijk naar meer!”

Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Dit jaar behoort Coronel tot het selecte gezelschap van slechts vier rijders die al bij de start van het autosportseizoen met de nieuwbakken, door onze landgenoot Vervisch doorontwikkelde Audi RS 3 LMS in de hoogste toerwagenklasse aantreden.  “De Audi was met wereldwijd bijna 280 overwinningen uit 1.051 races in de afgelopen vier jaar reeds een van de succesvolste toerwagens in de TCR-klasse. Nu is de auto op diverse punten verbeterd, zowel wat de handling op het circuit als ook de afstelmogelijkheden voor de technici van het team betreft. De wagen is zó nieuw, dat we de eerste twee meetings nog in een speciale camouflage-livery rijden, omdat hij dan nog niet officieel te koop is!”

Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing
Ook François Verbist die het operationele gedeelte van het Comtoyou-raceprogramma voor zijn rekening neemt  ziet de samenwerking met onze Noorderbuur zitten. “Super blij dat Tom voor dit spannende nieuwe project samen met Audi Sport weer bij ons aan boord is. Als team wordt dit ons vierde jaar in de FIA WTCR en het derde jaar met Tom. Die kan dankzij zijn rijke ervaring met toerwagens (meer dan 500 wedstrijden - nvdr) zijn steentje bijdragen bij het afronden van de ontwikkeling van de nieuwe Audi. Met de prestaties in 2020 was ik al tevreden, in 2021 mikt  Comtoyou DHL Team Audi Sport op de WTCR-titel!”

Wie de vierde Comtoyou-rijder wordt blijft afwachten, al ligt het in de lijn der verwachtingen dat ook Gilles Magnus, vorig jaar goed voor de Rookie-titel en een vijfde stek in het eindklassement, andermaal van de partij zal zijn.

Foto's: FIA WTCR/Tom Coronel Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 23 maart 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons