van der Horst

Derde seizoen start op 26 maart met testdag op F1-circuit Zandvoort!

Ford Fiesta Sprint Cup @ Zandvoort
Ford Fiesta Sprint Cup @ Zandvoort
V-Max Racing Management gaat in 2020 voor een derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup en gezien het opnieuw een België-Nederland wordt, bestaat de kalender mooi uit drie afspraken in Nederland en evenveel in België. De start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup vindt deze keer plaats op het Nederlandse Circuit Zandvoort!
Het wordt daar aan de Nederlandse Noordzee tijdens het weekend van 4 en 5 april alvast een première, want de Ford Fiesta Sprint Cup zal als één van de eerste Belgisch-Nederlandse competities racen op het vernieuwde Circuit Zandvoort en dat heeft natuurlijk alles te maken met de terugkeer, zeg maar heropstanding van de Dutch Grand Prix op 1, 2 en 3 mei!

Ford Fiesta Sprint Cup @ Gamma Race Day
Ford Fiesta Sprint Cup @ Gamma Race Day
“Omdat het voor iedereen een nieuw circuit is, hebben we daarom besloten om op 26 maart, één week voor de eerste meeting, een testdag te organiseren,” verduidelijkt Dick van Elk. “Dat geeft onze rijders en teams de gelegenheid om op voorhand uitvoerig kennis te maken met het volledig hertekende en gewijzigde Circuit Zandvoort, waarbij de twee Banking-bochten – lees Hugenholtz en de Kumho- en Arie Luyendyk-bochten – en een verlengde pit-uitgang het meest in het oog zullen springen! Wij voorzien vier sessies van 55 minuten, telkens met een pauze van één uur. De Ford Fiesta Sprint Cup rijdt samen met de Mazda MX5 Cup, terwijl de Supercar Challenge de baan deelt met de Porsche Sprint Challenge Benelux.”

Podium 2019 Hankook Finale Races
Podium 2019 Hankook Finale Races
Na de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort gaat het met de Spa Euro Race richting het ‘mooiste circuit ter wereld’ en volgt de traditionele Zolder Superprix pas als derde afspraak. Nadien zijn we met de populaire Gamma Racing Day – 100.000 toeschouwers op de overvolle tribunes – toe aan het eerste bezoek aan TT Circuit Assen. Met het Racing Festival keert de FFSC-meute een tweede keer naar de Belgische Ardennen en traditioneel valt het doek over de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen.

Dan kennen we de namen van de opvolger(s) van David De Saeger (algemeen Belgisch kampioen), Vanspringel Automobiles (Ford Dealer – Team), Nathan Vanspringel (Belgisch Junior), Laurens de Wit (Nederlandse Divisie 2) en Daan Pijl die zowel de Nederlandse Divisie 1 als de Dutch Belgian Super Star achter zijn naam schreef!

Persbericht Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Nederland op woensdag 12 februari 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons