van der Horst

Zolder: Derde zege op rij voor Max van Splunteren

GT3.nl by Land Motorsport - Porsche GT3 Cup 911
GT3.nl by Land Motorsport - Porsche GT3 Cup 911
Zoals verwacht kleurden van Splunteren, Hoevenaars en Derdaele de eerste race van het weekend op Circuit Zolder. Peter Hoevenaars zette tijdens de kwalificatie gisteren zijn Belgium Racing Porsche 991 Cup op de pole, maar het was de Nederlander van Splunteren die het best uit de startblokken schoot en ondanks de oppositie van Hoevenaars en Derdaele toch deze race in winnende positie kon afsluiten.
Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Het waren PRO rijders van Splunteren, Hoevenaars en Derdaele die er reeds in het begin van de wedstrijd vandoor gingen en een mooi gevecht leverden voor de zege. Het verschil tussen deze drie was een ganse wedstrijd bijzonder klein en ze gingen dan ook binnen één seconde over de meet. Half koers was het verschil amper 4/10 sec. binnen de top 3.Van Splunteren-Hoevenaars-Derdaele
Van Splunteren-Hoevenaars-Derdaele
Een halve minuut na de winnaar kwam Yannick Hoogaars met zijn oudere 997 Cup van Belgium Racing als vierde over de meet en won de wedstrijd bij de AM piloten voor Louis Machiels en Nicolas Vandierendonck. Deze laatste reeds een mooie inhaalrace, hij rukte van de vijfde op naar de derde plaats en kwam aan de meet vier tellen te kort om Machiels nog van de tweede plaats te houden.Louis Machiels - Porsche 991 Cup
Louis Machiels - Porsche 991 Cup
Opmerkelijk was ook de knappe race van Real rijder Luc Moortgat die voor het eerst een wedstrijd reed met een moderne racewagen en zijn ploegmaat in het Belgian Historic Championship, Pierre Yves Paque voorbleef. Moortagat had met de oudere Porsche 997 Cup lange tijd een vijfde plaats in handen, maar moest naar het einde toe het hoofd buigen voor Noël.

Naast zijn zege pakte van Splunteren ook nipt de snelste ronde en pakte net als Hoevenaars voor de pole een extra punt.

Foto's: Marnik Mouchaers - Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 7 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons