van der Horst

Derde zege op vier wedstrijden voor Stevens Motorsport

Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Afgelopen weekend werd op Circuit Zolder de slotmanche van het Belcar Endurance Championship 2022 verreden. In de marge van het bezoek van de NASCAR Whelen Euro Series, werkte ook het Belcar Endurance Championship een wedstrijd af en die draaide opnieuw uit op een regelrecht succes voor Stevens Motorsport. Xavier en Jochen Stevens kwamen na 125 minuten racen als winnaars in hun klasse over de meet en pakten zo een derde zege op vier wedstrijden.

Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Op zaterdag was het bij de vrije training en de kwalificaties wat zoeken naar een goede set-up omdat de organisatie in de loop van het seizoen overstapte naar een andere bandenleverancier en we dit weekend voor het eerst in actie kwamen op die nieuwe bandensoort”, verduidelijkt Xavier Stevens. “We haalden daardoor niet echt het maximale uit onze BMW M2 CS Racing en besloten om het roer om te gooien voor de race op zondag en terug te keren naar een meer neutrale afstelling. Dat was een juiste beslissing. Ik ging voorzichtig van start, maar won toch een positie. We werkten na één uur wedstrijd onze eerste verplichte pitstop af waarbij Jochen het stuur overnam en vervolgens wisten we door te stoten naar de leiding om die niet meer af te staan.”

Podium TA Belcar American Festival NASCAR 2022
Podium TA Belcar American Festival NASCAR 2022
“We hebben onze race goed ingedeeld”, bevestigt Xavier’s zoon Jochen. “We zijn geleidelijk opgeklommen vanaf de vierde plaats op de startgrid naar de leiding en uiteindelijk ook op de eerste plaats over de meet gereden. Bovendien finishten we ook op een zevende plaats in het algemene klassement en als snelste toerismewagen, met een ronde voorsprong op de tweede en twee ronden op de derde. Dat is een bevestiging voor de goede vorm die we in feite al het hele jaar hebben. We wonnen elke wedstrijd waar we aan de start stonden, afgezien van de manche in Spa waar we bij de start in een aanrijding betrokken geraakten. Drie zeges dus op vier wedstrijden, een zéér mooi gemiddelde. Omdat we door zakelijke verplichtingen de 24 Hours of Zolder en de manche op de Nürburgring aan ons moesten laten voorbijgaan, spelen we in het klassement uiteraard geen rol van betekenis, maar dat doet geen afbreuk aan het gevoel dat ik aan dit seizoen overhoud. Het team heeft bij elke race uitstekend werk geleverd en ik heb persoonlijk veel bijgeleerd dit seizoen, met extra wedstrijdkilometers op circuits waar ik voordien weinig of zelfs helemaal geen ervaring had.”

Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport gaat de winterperiode aanwenden om toekomstplannen uit te werken. “Ik weet nog niet goed welke richting we volgend seizoen uitgaan”, erkent Xavier Stevens. “Zowel bij Jochen als ikzelf staat de 24 Hours of Zolder uiteraard op het verlanglijstje, een wedstrijd waar ons team in het verleden al regelmatig sterk voor de dag kwam. Het werk van de langere adem ligt ons wel, maar we gaan de komende maanden proberen de puzzel te leggen voor volgend seizoen. 2023 belooft een druk jaar te worden, want naast ons raceteam en onze bandencentrale en velgenhersteldienst openen we later dit jaar ook een nieuwe zaak: Eethuis Flandria. Het zal een kwestie worden van een goed evenwicht te zoeken!”

Persbericht Stevens Motorsport - Foto's: Ollivision  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons