van der Horst

Detroit: Fittipaldi pakt de pole - Heylen zesde in GTD

Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
In een spannende kwalificatie heeft uiteindelijk Christian Fittipaldi aan het langste eind getrokken. De Braziliaan van Action Express Racing wisselde maar liefste zeven keer met Ricky Taylor (Wayne Taylor Racing) de hoogste plek in de tijdstabellen. Uiteindelijk kwam de Amerikaan amper vijf honderdste van een seconde te kort. Michael Valiante (VisitFlorida.com Racing) maakte er een volledig top drie van voor de Corvette DP. Scott Pruett reed met de Riley-Ford de vierde tijd voor Chip Ganassi Racing. Andermaal domineerden de DP's de P-klasse. De eerste LMP2, de Ligier-Honda van Michael Shank Racing, vinden we op plaats zes terug op meer dan twee seconden van de pole.
Paul Miller Racing - Audi R8 LMS
Paul Miller Racing - Audi R8 LMS
Voor het eerst in hun bestaan pakte Performance Tech Motorsport de pole in de PC-klasse, met dank aan James French, voor hem eveneens de allereerste pole. Chris Cumming (RSR Racing) kwam vier duizendste van een seconde te kort. Starworks Motorsport vertrekt morgen als derde. In de GTD tenslotte (de GTLM-klasse komt dit weekend niet in actie) start morgen een Audi vanuit pole. Ondanks een stevige crash in de vrije trainingen was Dion van Moltke (Paul Miller Racing) de snelste en niet met een beetje. De Zuid-Afrikaan was maar liefst 0.7 seconden sneller dan de Dodge van Riley Motorsport bestuurd door Ben Keating. TRG-AMR vertrekt morgen als derde met dank aan Christina Nielsen in de Aston Martin. Onze landgenoot Jan Heylen vertrekt morgen als zesde in zijn Porsche van Wright Motorsports die hij deelt met Madison Snow.

Foto's: IMSA & Audi AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 30 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons