van der Horst

Detroit: Zege voor Action Express Racing Corvette DP - Jan Heylen betrokken bij zware crash

Cameron/Curran Whelen Engineering Corvette DP
Cameron/Curran Whelen Engineering Corvette DP
Eric Curran en Dane Cameron hebben met hun door Action Express Racing ingezette Whelen Engineering Corvette DP de TUSC race in Detroit gewonnen. Het duo kwam pas op het einde van de race aan de leiding toen een forse regenbui de piste onder water zette. Joao Barbosa op de andere Corvette van Action Express Racing liet zich op drie ronden voor de finish nog verrassen op de gladde piste en verloor zo een zekere tweede plaats aan de Michael Shank Racing Ligier JS P2 van John Pew en Oswaldo Negri. Barbosa/Fittipaldi finishten nog als derde.
Vier wagens uit de GTD categorie raakten verwikkeld in een massacrash na het vallen van de finishvlag. Het ergst er aan toe was onze landgenoot Jan Heylen (Wright Motorsports), hij werd afgevoerd naar de medische post voor verder onderzoek maar mocht ondertussen beschikken. Heylen was met de meet in zicht geslipt in Turn 1 en een recovery truck was bezig de Porsche te takelen toen  enkele andere wagens slipten en inreden op  de truck en de wagen van Heylen. Ook twee baancommissarissen raakten bij het incident gewond.  De zege bij de GTD’s was uiteindelijk voor de Alex Job Racing Porsche van Ian James en Mario Farnbacher.

Onze noorderbuur Renger van der Zande en Mirco Schultis wonnen met hun bolide van Starworks Motorsport de LMPC klasse.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 30 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons