van der Horst

Detroit: Fittipaldi op pole - Goossens tweede

Christian Fittipaldi - Action Express Racing
Christian Fittipaldi - Action Express Racing
Corvette DP heeft een uitstekende uitgangspositie voor de race na een dominante kwalificatie op het circuit van Bell-Isle in Detroit. Het Amerikaanse merk neemt de volledige top vier in beslag. Met een 1:23.815 was Christian Fittipaldi (Action Express Racing) een halve tiende sneller dan onze landgenoot Marc Goossens (Visit Florida Racing). Op de tweede lijn vinden we de wagen van Wayne Taylor Racing en de tweede Corvette van Action Express, de #31 met Eric Curran en Dan Cameron, leiders in de tussenstand. Achter hen komen de Ligier-Honda van Michael Shank Racing en de beide prototypes van Mazda.
  • Powercars
In de PC-klasse zien we een pole positie voor PR1/Mathiasen Motorsport met dank een Robert Alon. De Amerikaan liet James French (Performance Tech Motorsports) en Alex Popow (Starworks Motorsport) achter zich. In GTD tenslotte, GTLM komt niet in actie, gaat Lamborghini met de pole lopen met dank aan Bryan Sellers en Paul Miller Racing. De Park Place-Porsche met Patrick Lindsey diende amper elf duizendsten toe te geven. Robin Liddell in de Audi van Stevenson Motorsport reed de derde tijd.

UITSLAG KWALIFICATIE IWSC DETROIT

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 4 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons