van der Horst

Detroit: Acura doorbreekt zegereeks GM in Detroit

Juan-Pablo Montoya
Juan-Pablo Montoya
Sinds het IMSA-kampioenschap het stratencircuit van Detroit, vlakbij het hoofdkwartier van General Motors, bezoekt, heeft het Amerikaanse bedrijf steeds 'hun' weekend zegevierend afgesloten met één van hun merken. Acura, het luxemerk van Honda, schreef dit weekend geschiedenis door deze zegereeks te doorbreken. Juan Pablo Montoya vertrok vanuit pole en zijn Penske-ploegmakker Dane Cameron kon in de slotfase nog de aanvallen van Felipe Nasr in de Cadillac tegen houden. De zusterwagen van Helio Castroneves en Ricky Taylor kende een slechte start maar kon alsnog ervoor zorgen dat twee Acura's op het podium stonden.
De GTLM-bolides, met de Belgische Porsche-fabriekspiloot Laurens Vanthoor, kwamen dit weekend niet in actie. Dat deden de GTD's wel met winst voor de Lexus van Richard Heistand/Jack Hawksworth terwijl de andere Lexus derde werd. Tussen hen hees de Porsche zich van Patrick Long en Zacharie Robinson.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 2 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons