van der Horst

Detroit: Cadillac Racing pakt allerlaatste overwinning in Belle Isle

Cadillac Racing - Cadillac DPi-V.R
Cadillac Racing - Cadillac DPi-V.R
Zaterdag was het een speciale dag voor het IMSA WeatherTech Sportscar Championship, want de wagens reden voor het laatst over het circuit in Belle Isle Park. Vanaf volgend jaar verhuist het circuit namelijk naar het centrum van Detroit. De laatste overwinning op Belle Isle ging naar Renger van der Zande en Sébastien Bourdais voor Cadillac Racing. Vertrokken vanaf pole hield het duo stand, al werd het nog spannend in de laatste minuten van de race.
Sébastien Bourdais en Renger van der Zande
Sébastien Bourdais en Renger van der Zande
Bourdais zette de #01 Cadillac vrijdag nog op pole en kon van uit die positie stand houden. Bij de pitstops nam Van der Zande de wagen over en bleef aan de leiding. Toch werd het nog spannend naarmate het einde van de wedstrijd naderde. De Acura van Meyer Shank Racing met Tom Blomqvist en Oliver Jarvis kon aanklampen bij de grijze Cadillac, terwijl in de achtergrond ook de Action Express Racing Cadillac van Pipo Derani en Olivier Pla zich een weg naar voren baande. Zij vochten vooral met de tweede Cadillac Racing bolide van Earl Bamber en Alex Lynn en zagen op minder dan vijf minuten de #02 Cadillac ook voorbij steken. De top vijf werd vervolledigd door de Wayne Taylor Racing Acura van Ricky Taylor en Filipe Albuquerque.

Vasser Sullivan - Lexus RC F GT3
Vasser Sullivan - Lexus RC F GT3
In GTD werd het een strijd tussen de Lexus van Vasser Sullivan en de Aston Martin van Heart of Racing. Roman de Angelis reed met de Aston op kop in de eerste wedstrijdhelft, maar werd terug naar de tweede plaats verwezen nadat Kyle Kirkwood langer buiten bleef. Nadat deze laatste de wagen aan Ben Barnicoat doorgaf in de pitstops, lag de wagen nog steeds aan de leiding voor Ross Gunn. Deze situatie bleef uiteindelijk ook ongewijzigd tot aan de finish. Derde eindigde de Paul Miller Racing BMW van Bryan Sellers en Madison Snow. Jan Heylen was ook van de partij, maar kende samen met Ryan Hardwick een minder weekend. De Wright Motorsports Porsche moest tevreden zijn met een zevende plaats.

Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 5 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons