van der Horst

Detroit: Eerste winst voor Kevin Magnussen en Chip Ganassi Racing

Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi-V.R
Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi-V.R
In Daytona zaten ze er al dichtbij, maar het heeft tot in Detroit geduurd vooraleer Kevin Magnussen en Renger van der Zande op het hoogste schavot mochten staan. Het duo was met de Chip Ganassi Racing Cadillac in Belle Isle al heel het weekend sterk, waarbij de Deen ook al de pole kon pakken. In de laatste minuten van de race hield van der Zande de Action Express Racing Cadillac van Felipe Nasr en Pipo Derani achter zich, terwijl Filipe Albuquerque en Ricky Taylor met de Wayne Taylor Racing Acura als derde eindigden.
Kevin Magnussen, Renger van der Zande en team
Kevin Magnussen, Renger van der Zande en team
Terwijl Magnussen en van der Zande de hele race in handen namen, leken we toch een herhaling te krijgen van in Mid-Ohio, waarbij diegene die het beste zijn brandstoftoevoer kon beheren ook de winst zou pakken. Totdat op tien minuten van het einde de Turner Motorsport BMW van Bill Auberlen en Robby Foley stilviel op de baan en voor een late safety car periode zorgde. Op drie minuten van het einde werden de wagens terug losgelaten en kon de Nederlander met een halve seconde voor Nasr eindigen. De kampioenschapsleiders daarentegen hadden een moeilijke race, waarbij de wagen vooral een rol in speelde. Toch konden ze dankzij een knappe pitstop strategie van plaats vijf naar drie opklimmen.

The Heart of Racing - Aston Martin Vantage GT3
The Heart of Racing - Aston Martin Vantage GT3
In GTD ging de winst naar de Carbahn with Peregrine Racing Audi van Jeff Westphal Richard Heistand in hun tweede race ooit op het hoogste niveau. Op een indrukwekkende wijze en op één set banden maakten ze de 100 minuten durende race vol. Helaas duurde de euforie niet lang, want na de race werd het team naar achteren gezet vanwege een te korte tankbeurt. Hierdoor krijgt de The Heart of Racing Aston Martin van Ross Gunn en Roman de Angelis hun allereerste overwinning toebedeeld, voor de Grasser Racing Team Lamborghini van Marco Mapelli en Micha Goikhberg en de Gradient Racing Acura van Till Bechtolsheimer en Marc Miller. In het duel tussen de GTLM Corvettes ging de winst naar Tommy Milner en Nick Tandy.

Foto's: IMSA - Chip Ganassi Racing - Aston Martin RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 13 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons