van der Horst

Detroit: zeges voor Cadillac en Acura

Felipe Nasr - Whelen Engineering Racing
Felipe Nasr - Whelen Engineering Racing
Op het stratencircuit van Detroit heeft de Dallara-Cadillac zijn derde zege op vijf races geboekt. Nadat tweemaal eerder hun teamgenoten Felipe Albuquerque en João Barbosa wonnen was het nu de beurt aan Eric Curran en Felipe Nasr. Met een uitgekiende pitstop kon Nasr de Acura Penske van Ricky Taylor 35 minuten voor het einde van de wedstrijd achter zich houden. De Amerikaan kwam nog sterk terug op de Braziliaan maar geraakte er niet voorbij. Taylor werd tweede, samen met Hélio Castroneves, en hun teamgenoten Dane Cameron en Juan Pablo Montoya vervolledigden het podium. De eerste Nissan-aangedreven bolide werd vierde met Scott Sharp en Ryan Dalziel achter het stuur.
  • LTF
Katherine Legge - Meyer Shank Racing with Curb-Agajanian
Katherine Legge - Meyer Shank Racing with Curb-Agajanian
Geen GTLM, en dus geen Laurens Vanthoor, ditmaal aan de start maar wel GTD. Ook hier zagen we twee Acura's op het podium met een opvallende dubbel voor Meyer Shank Racing. Amper één race na hun eerste zege bij de prototypes pakt het luxemerk van Honda een eerste zege bij de GT's. Ook hier speelde de pitstopstrategie een determinerende rol. Leek aanvankelijk de Lamborghini van Paul Miller Racing met Bryan Sellers/Madison Snow naar de zege te rijden, bij de pitstops kozen de Acura's ervoor om slechts twee banden te wisselen en zo kon Katherine Legge, met Mario Farnbacher in de plaats van Alvaro Parente, de zege boeken voor teamgenoten Lawson Aschenbach/Justin Marks.

UITSLAG DETROIT

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 3 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons