van der Horst

Deutschland Rallye: Latvala verdubbelt voorsprong tegenover Neuville tijdens eerste lus van dag 3

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
De eerste lus van de derde dag in de Rally van Duitsland is achter de rug en daarin heeft Jari-Matti Latvala zijn voorsprong op Thierry Neuville kunnen verdubbelen. de Fin gaat richting de tweede lus met een bonus van 14,8 seconden op onze landgenoot.
Dag 3 begon op Stein & Wein over 26,54 km. en het was Sébastien Ogier, herstart in Rally2, die de snelste chrono op de tabellen zette. Ogier is na zijn opgave van gisteren opnieuw gestart en zal trachten op tijdens de Power Stage nog enkele punten te sprokkelen. Sordo pakte de tweede chrono voor Latvala en Neuville. Het verschil tussen de Fin en de Belg bedroeg amper 1/10 sec.

Dani Sordo - Citroën DS3 WRC
Dani Sordo - Citroën DS3 WRC
Sordo is goed op dreef en pakte de snelste chrono tijdens de tweede KP van dag 3 van Petersburg over 9,23 km. Latvala moest amper 2/10 sec. toegeven en klopte ploegmaat Ogier die op zijn beurt sneller was dan Neuville. Onze landgenoot moest 3,2 seconden toegeven op Latvala.

Dan ging het voor de eerste maal vandaag richting de beruchte Arena Panzerplatte over 41,08 km en daar was Ogier opnieuw de snelste voor Sordo die opnieuw de beste zaak deed. Een derde chrono was er voor leider Latvala die opnieuw 4,2 seconden sneller was dan Neuville die naar eigen zeggen iets te voorzichtig van start ging om de banden te sparen. Latvala maakte een stuurfout en ontsnapte aan een zware crash. Hij raakte een steen, maar ontsnapte wonderwel aan erger.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Het verdict na deze eerste lus is dat VW rijder Latvala zijn voorsprong op de Ford van Neuville kon verdubbelen tot 14,8 seconden terwijl de Citroën van Dani Sordo nadert tot op 9 tellen van Neuville en tegenover gisteren 10 seconden goed maakte.



Deze namiddag wordt dezelfde lus van drie KP’s nog eens over gedaan.

Foto's: RIP Ferraro & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons