van der Horst

Deutschland Rallye: Ogier definitief out – Hattrick voor Neuville

Neuville versus Latvala
Neuville versus Latvala
Sebastien Ogier, die na twee KP-zeges gisteren als leider van start ging, miste vanmorgen meteen een rempunt in de eerste KP en verloor vervolgens 2min33sec. Resultaat was een beschadigde ophanging en hierdoor verloor de Franse sterrijder zijn eerste joker om nu reeds zekerheid te hebben inzake zijn eerste wereldtitel. Maar dan moesten ook Neuville en Latvala steken laten vallen en dat ziet er tot hiertoe niet naar uit. Er restten nu nog vier kansen voor Ogier om zijn eerste titel te verzilveren.
  • STX Motorhomes
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
De Franse VW Polo-rijder kon zijn weg nog verder zetten, maar de schade was te groot en tijdens de tweede KP van dag 2 moest hij definitief de handdoek in de ring gooien. Meteen was het teammaat Latvala die de leiding overnam, maar hij staat onder zware druk van onze landgenoot Thierry Neuville die maar liefst drie snelste chrono’s op rij realiseerde en zijn achterstand van 7 seconden verkleinde tot 2.4. Neuville is de laatste tijd in zeer goede doen met een derde en twee tweede plaatsen tijdens de drie laatst verreden rally’s.

Dani Sordo - Citroën DS3 WRC
Dani Sordo - Citroën DS3 WRC
Het zal er dit weekend dus nog gaan stuiven in Duitschland waar Neuville opnieuw de snelste Fordrijder is en na Finland opnieuw in strijd is voor de overwinning. Maar ook de Spaanse Citroënrijder Sordo heeft nog iets goed te maken na zijn mindere prestatie in Finland. Asfalrally’s liggen Sordo nu eenmaal beter en de woorden van teambaas Yves Matton eerder deze week en het feit dat hij in Australië wordt vervangen door Kris Meeke, hebben de Spanjaard onder zware druk gezet. Sordo staat derde op 15 seconden van Latvala en heeft zelf 13 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Hirvonen die vierde staat na de eerste lus van dag 2.

Kubica staat mooi 8ste algemeen en leidt met 8.3 sec. voor op Evans in WRC2.

Foto's: RIP Ferraro - Willy Weyens




Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 23 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons