van der Horst

Deutschland Rallye: Volkswagen neemt vliegende start - Neuville als eerste achtervolger

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Deze week werd bekend gemaakt dat de Noor Andreas Mikkelsen in de Deutschland Rallye niet in actie komt wegens de rugblessure van co Mikko Markkula tijdens de verreden Rally van Finland. Een spijtige zaak voor Volkswagen Motorsport in hun rush naar de eerste titel bij de constructeurs. Geen kwalificatie ook tijdens deze asfaltrally, waardoor de startorde wordt bepaald door de stand in het kampioenschap. Dus was het WK-leider Sébastien Ogier die als eerste startte voor Latvala, Neuville, enz…
Vandaag, donderdag tijdens de openingsdag van deze vierdaagse rally stonden amper twee KP’s op het programma. Goed voor 37,6 km tegen de klok. Een goede opwarmer voor het grote werk van morgen met twee lussen of zes KP’s. In totaal moeten 16 proeven worden verreden, verdeeld over dier dagen.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
En na de sneeuw en het vele onverhard is de Volkswagen Polo R WRC nu ook de snelste wagen op asfalt. Reeds in de eerste KP van Blankenheim over 23.54 km schudde Ogier al een eerste maal aan de boom en won met 4.6 sec. voorsprong op teamgenoot Latvala en 9.2 sec. op de Ford Fiësta RS WRC van Neuville. Toevallig de huidige top 3 in de tussenstand van het kampioenschap. Ogier ging verder op zijn elan en won ook de tweede KP van Sauertal over 14.11 km, voor opnieuw respectievelijk Latvala en Neuville. De Fransman mocht dus gaan rusten met een marge van 5.7 tellen op Latvala en 12.7 sec op Neuville die zich opnieuw opwerpt als snelste Ford-rijder.

De verschillen na amper twee proeven zijn reeds vrij groot met de Citroën van Sordo op 20 sec. en diens teammaat Hirvonen op 25 tellen.

Foto's: Willy Weyens & RIP Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 22 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons