van der Horst

Digitale vlagsignalen voor Circuit Zolder in 2024

Marshalls Circuit Zolder
Marshalls Circuit Zolder
Circuit Zolder heeft bevestigd dat het voor volgend seizoen ledpanelen heeft geïnstalleerd die een aanvulling zullen vormen op het werk van de baanposten. Digitale vlagsignalen en andere cruciale waarschuwingen moeten de veiligheid op het Limburgse circuit optimaliseren.
Om zich ook in 2024 te garanderen van het FIA Grade 2-statuut, heeft Circuit Zolder de afgelopen maanden geïnvesteerd in veiligheid. "Dankzij de ultraheldere digitale ledpanelen, die op strategische punten van het circuit zijn geplaatst, kunnen vlagsignalren en kritische waarschuwingen uitgezonden worden waarop rijders direct kunnen reageren", klinkt het in een persmededeling van MyLaps, het bedrijf dat de panelen heeft bezorgd.

Circuit Zolder blijft uiteraard een beroep doen op de baanposten, die onmisbaar blijven voor de nationale autosport, maar die dankzij het nieuwe systeem kunnen verhuizen naar veiligere posities langs het circuit.

Harry Steegmans, algemeen directeur van Circuit Zolder, reageert: "We zijn enthousiast over de installatie van de MyLaps ledpanelen op ons circuit. We hebben meteen gemerkt dat rijders sneller reageren wanneer de situatie op de baan veranderd, waardoor racen veiliger wordt voor alle betrokkenen."

Foto: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op woensdag 20 december 2023.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons