van der Horst

Dijon: Alpine GT4 maakt veelbelovend debuut

CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
Op het circuit van Dijon in het kader van het Franse GT4 kampioenschap maakte de Alpine A110 GT4 zijn racedebuut. Het team CMR zette twee van de splinternieuwe GT4’s in die bij de kwalificaties al onmiddellijk indruk maakten met een derde tijd in sessie 1 voor Stéphane Tribaudini en een negende tijd voor Soheil Ayari in de tweede sessie.
CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
De eerste race verliep minder gunstig voor beide Frnse bolides, de #36 van Tribaudini/Jean moest de strijd staken en de #26 van Tardif/Ayari kwam niet verder dan de vijfendertigste plaats. Maar in race 2 legden Tribaudini/Jean beslag op een mooie vijfde plaats, Tardif/Ayari haalden de finish niet. De races werden gewonnen door respectievelijk Gaunot/Schatz (Schatz-Lestienne Racing Ginetta G55) en Beaubelique/Pla (AKKA-ASP Team Mercedes AMG GT4). Nu te hopen dat we de Alpine GT4 ook snel te zien krijgen in het Europese GT4 kampioenschap.

Foto's: FFSA GT4
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 16 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dijon-Prenois.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons