Dijon: Eerst drama daarna een zege voor PK Carsport

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Het werd een weekend met wisselende stemmingen voor het PK Carsport team in de GT2 European Series. Peter Guelinckx en Stienes Longin vatten de eerste race van de tweede startlijn aan, maar al na drie ronden sloeg het noodlot toe. De Audi verloor een wiel en de race zat er op voor onze landgenoten. Zij namen echter revanche in de tweede race door er de zege te behalen.
Start race 1 Dijon
De zege in de eerste race was voor de True Racing KTM X-Bow van Reinhard Kofler en Martin Kochdie op het einde van de race de opzittende Akkodis ASP Team Mercedes-AMG van Benjamin Ricci/Mauro Ricci achter zich wist te houden. Nicolas Saelens en Stefan Rosina pakten nog de derde plaats met hun True Racing KTM voor de LP Racing Audi R8 LMS GT2 van Pierre Kaffer en Michael Doppelmayr en de Manthey Racing Porsche 911 GT2 RS CS EVO van Christoph Breuer/Marco Holzer. Leonardo Gorini won met zijn Ebi Motors Porsche GT2 RS CS de Am klasse.

Guelinckx en Longin namen revanche in de tweede race en kwamen er als eerste over de finishlijn met bijna zes seconden voorsprong op de winnaars van race 1, Kofler/Koch. De derde plaats ging naar de Manthey Porsche Breuer/Holzer, Hassid/Beltoise (LP Racing Audi R8 LMS GT2) en Saelens/Rosina maakten de top vijf vol. Jan Krabec was met zijn RTR Projects KTM X-Bow GT2 de winnaar in de Am klasse.

Foto's: Fanatec GT2 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 17 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dijon.