van der Horst

Dijon-Junior Trophy/Autosport.be: De Drie Musketiers van Belgium Racing!

Van Haeren-Corten-Hoevenaars - Porsche 991 Supercup
Van Haeren-Corten-Hoevenaars - Porsche 991 Supercup
Errare humanum est, vergissen is menselijk! En dat is na afloop van de Trophée de Bourgogne ook gebleken bij het toekennen van de Junior Trophy/Autosport.be. Niet alléén Belgen Bart Van Haeren en Christoff Corten maakten aanspraak op de begeerde Trophy, want ook teammaat Peter Hoevenaars had als 19-jarige zijn deel in de 2de plaats in Endurance Cup en dus diende de Trophy toegekend te worden aan de Drie Musketiers van het Belgium Racing!
Ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd heeft de man uit het Nederlandse Veldhoven al een hele staat van dienst achter zich. Niet moeilijk als je weet dat hij op zesjarige leeftijd startte in karting, in 2009 met het team van Zanardi/Maxter promoveerde naar het WSK en CIK FIA en in 2010 3de eindigde in het WSK Euro Series. In 2011 beleefde hij daarop zijn debuut in de hoogstaande ADAC Formul Masters.

“Wat een hoogtepunt had moeten worden in mijn carrière, werd een zeer slechte ervaring,” blikt hij terug op het seizoen met Mücke Motorsport. “In die mate dat wij de ontzettend dure éénzitterij voor bekeken hielden en ik mijn zinnen zette op de Supercar Challenge.”

Via Patric Derdaele van het Belgium Racing ontstond het plan om de Porsche 991 Cup in de nieuwe Endurance Cup te delen met Bart Van Haeren en Yannick Hoogaers.

“In Dijon verving Christoff Corten éénmalig Yannick, maar ook nu vormden wij een snel en homogeen trio. De Ferrari blijft een zware concurrent, maar wij gaan resoluut voor het behalen van de Belgische titel.”

Uiteraard heeft Peter Hoevenaars ook recht op de punten die behaald werden tijdens de openingsmanche van het BRCC en deelt hij na twee races de leiding in het BRCC Junior-kampioenschap met teammaat Bart Van Haeren.


BRCC Junior Championship: 1. Bart Van Haeren, Peter Hoevenaars 40; 2. Dylan Derdaele, Guillaume Mondron, Martin Van Hove 32; 5. Yannick Hoogaers, Christoff Corten 20; 7. Alexis van de Poele 16; 8. Enzo Ide 11

Foto: (vlnr) Bart Van Haeren, Christoff Corten en Peter Hoevenaars.

BRCC PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 19 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons