van der Horst

Dijon: Schitterende tweede seizoenszege voor Guelinckx en Longin

Podium race 2 GT2 European Series Dijon
Podium race 2 GT2 European Series Dijon
Peter Guelinckx en Stienes Longin wisten in het Franse Dijon, decor voor het derde raceweekend in de Fanatec GT2 European Series, voor de tweede keer dit seizoen te zegevieren. Vooral de manier waarop maakte indruk. Door deze overwinning spelen Guelinckx en Longin nog volop mee voor de Europese titel.
  • Prospeed Competition
De vreugde op het gelaat van Peter Guelinckx sprak boekdelen, toen hij de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 na afloop van de tweede race van het weekend in Victory Lane parkeerde. Deze overwinning deed deugd, dat was duidelijk.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Zelden zo een tevreden gevoel gehad, inderdaad”, stelde Guelinckx met een brede glimlach. “Ook al omdat ik de indruk heb dat ik zeker mijn steentje aan de zege heb kunnen bijdragen. Toen ik na de rijderswissel op kop kwam te liggen, was het kwestie van geen fouten te maken en scherpe rondetijden te blijven draaien. En hoewel de banden aan het eind helemaal op waren, de auto schoof alle kanten op, is me dat gelukt. Dit doet deugd, jawel.”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Stienes Longin beaamde de woorden van zijn teamgenoot. “Peter heeft duidelijk stappen gezet, zowel qua agressiviteit als qua snelheid, twee aspecten die in sprintraces als de onze zeker van pas komen. Bij de start wist ik al van vier naar drie te schuiven, en deed ik nog een poging om de twee leiders bij te houden. Tot ik merkte dat de banden te snel begonnen te slijten. Om onze kansen niet in gevaar te brengen heb ik dan een beetje het voetje gelicht, maar dankzij een uitstekende pitstop en de tweede wedstrijdhelft van Peter is de buit wel binnen.”

Een opsteker voor alle PK Carsport-troepen, want in de eerste race had het team de pechduivel op bezoek gekregen. Problemen met een remklauw linksachter zorgde er voor dat het wiel loskwam. Einde verhaal meteen. En een klap voor interim team managers Bert Longin en Hans Saenen.

Feest bij PK Carsport na race 2
Feest bij PK Carsport na race 2
“Omdat ons opperhoofd Anthony Kumpen dit weekend in Brands Hatch aan het racen is, namen Hans en ik die rol op ons”, legt Longin sr. uit. “Ik moet zeggen: hoed af voor Hans, want hij heeft er duidelijk mee voor gezorgd dat we na die tegenslag in de eerste race opnieuw met volle moed en grote ambitie aan de start van de tweede wedstrijd stonden. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

De Fanatec GT2 European Series zijn nu halverwege het seizoen 2023, en er blijven nog drie meetings te gaan: eind juli in Portimao, en in het najaar in Valencia en op Circuit Paul Ricard. “Weekends waar ik stuk voor stuk ontzettend naar uitkijk”, stelt Stienes Longin met een brede lach. “Valencia is mijn favoriete circuit – ik denk dat ik er al meer heb gereden dan in Francorchamps – op Ricard komen we ook altijd goed voor de dag, en ik ben heel nieuwsgierig naar wat Portimao ons brengt, want daar reed ik nog nooit. Als we de lijn van deze tweede race in Dijon tijdens die drie meetings kunnen doortrekken, komen we nog een heel eind.”  

Racemail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 18 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dijon.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons