van der Horst

Dijon: Sensationele Lorens Lecertua herovert de leiding in het kampioenschap!

Podium Alpine Elf Europa Cup Dijon
Podium Alpine Elf Europa Cup Dijon
Met een zege en twee podiumplaatsen bij de eerste drie meetings van de Alpine Elf Europa Cup gaf Lorens Lecertua tijdens het seizoenbegin al blijk van zijn talent. Maar bij de vierde manche van het kampioenschap, in Dijon, deed de 16-jarige nog beter: hij veroverde er de drie pole posities en reed twee keer naar de zege! Lecertua neemt meteen ook opnieuw de leiding van het kampioenschap in handen.
Het loopt steeds beter voor Lorens Lecertua tijdens de racemeetings van de Alpine Elf Europa Cup. Na zijn overwinning in Nogaro en de twee podiumplaatsen in Spa-Francorchamps sloeg de 16-jarige Belg tijdens het weekend van 17 en 18 juni hard toe. Bij de vierde meeting van het seizoen, verreden in Dijon, legde de rijder uit Sart-Bernard beslag op elk van de drie pole posities en wist hij de eerste en de derde race te winnen. Indrukwekkend!

“Ik heb nog een beetje moeite om te geloven wat we dit weekend samen met het team hebben laten zien”, stelt de rijder van Chazel Technologie Course. “Hoewel we altijd hard werken om onze concurrenten te kloppen, is zo een vruchtbare meeting als deze uitzonderlijk. Ik kan haast niet onder woorden brengen hoe ik me nu voel. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik Bourgogne als een gelukkig man zal verlaten! De drie wedstrijden waren nochtans niet eenvoudig.”

Lorens Lecertua - Alpine Elf Europa Cup
Lorens Lecertua - Alpine Elf Europa Cup
Om zaterdag de eerste van drie wedstrijden te winnen moest Lorens blijk geven van maturiteit en heel wat mentale rust. Gedurende een hele tijd moest de polesitter weerstaan aan de druk van Romain Favre. “In de aanvangsfase moest ik hard knokken om hem achter me te houden”, vertelt hij. “Nadien wist ik een kloofje te slaan, maar mijn banden hadden duidelijk hun beste tijd gehad. Ik moest die slijtage dus onder controle weten te houden, om zo mijn voorsprong te bewaren. Opdracht volbracht!”

Op zondag was Lecertua goed op weg om ook in de tweede race die stunt te herhalen. Maar dat was zonder een tussenkomst van de safety car én de weergoden gerekend… “Het was een ontzettend lastige race, want de weersomstandigheden waren heel wisselvallig”, doet Lorens het relaas. “Ik had er voor gekozen om op slicks te vertrekken, en tot de tussenkomst van de safety car leek dat de goede keuze. De voorsprong die ik al bijeen had weten te rijden verdween helemaal en bovendien begon het op dat moment opnieuw te regenen. Bij de herstart konden de rijders op regenbanden me al snel inhalen. Toch wist ik nog als vierde te finishen, mét de snelste wedstrijdronde. Voor het kampioenschap was dat een goed resultaat, want als je met slicks op een natte piste rijdt, is een foutje snel gebeurd.”

Enkele uren later kon de rijder die wordt gesteund door Centre Alpine Brussels en Centre Alpine Luxembourg bij de laatste race een klinkende revanche nemen. Niet alleen won hij met een comfortabele voorsprong, maar hij zette opnieuw de snelste ronde in de race neer. “Een goede manier om een quasi perfect weekend af te sluiten”, lachte Lorens.
 
Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
Dankzij die uitstekende resultaten herovert de jonge Belg de leiding in de tussenstand. Voor in september naar Barcelona en in oktober naar Circuit Paul Ricard te trekken telt Lorens Lecertua nu tien punten voorsprong op Enzo Geraci. “Voor de start van het weekend in Dijon had ik als ambitie het verschil met de leider in het kampioenschap te verkleinen. Een doel dat ik dus ruim bereikt heb! Ik ben ook heel blij dat ik vijf bonuspunten wist te scoren, dankzij de drie pole posities en de twee snelste wedstrijdronden. Die zouden bij de eindafrekening wel eens cruciaal kunnen worden. Nu ik de leiding in de tussenstand in handen heb, ben ik vast van plan om die tot het eind van het seizoen te behouden!", besluit hij.

Lorens Lecertua Presse
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 19 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dijon.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons