van der Horst

Dijon: tweede zege dit seizoen voor Ugo De Wilde

Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Ugo De Wilde begon uitstekend aan de vierde manche voor het Franse formule 4 kampioenschap, op de omloop van Dijon reed hij eerst de snelste tijd in de kwalificatie alvorens een dominante zege te pakken in de eerste race. De grid van de tweede race wordt bepaald door de omgekeerde top tien uitslag van race 1 zodat De Wilde weinig kans maakte op een mooi resultaat, hij sloot de race af in negende positie. In de derde race lag hij in tweede positie tot zijn slijtende banden hem deden terugvallen naar plaats vijf. De wilde staat in de tussenstand op plaats twee achter de Braziliaan Caio Collet, winnaar van race 3.
  • Dreamdrive
Ulysse De Pauw - Formule 4
Ulysse De Pauw - Formule 4
RACB stuurwiel piloot Ulysse De Pauw reed in de laatste race naar zijn beste resultaat van het weekend, derde. De Pauw net als winnaar Collet kreeg toestemming om de banden achteraan te vervangen terwijl de rest van het veld met de gebruikte banden moest verder doen zoals het reglement voorziet. De vier rijders die wel nieuw rubber mochten steken, kregen dat omdat hin achterbanden zo ver versleten waren dat hun veiligheid in gevaar kwam, dat was alleszins de uitleg van de organisatie. Niet toevallig reden die rijders ook nu juist een dijk van een wedstrijd, zo klom De Pauw op van plaats acht naar drie. De Pauw was voordien vijfde geëindigd in zowel de eerste als tweede wedstrijd. De Pauw bezet nu de derde plaats in de tussenstand.     

Baptiste Moulin eindigde eenmaal binnen de top tien en pakte twee punten in de laatste race. Esteban Muth pakte na een zevende plaats in race 1 een mooie derde plaats in de tweede wedstrijd.

Foto's: FFSA Academy & RACB National Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dijon-Prenois.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons