van der Horst

Dijon: Ulysse De Pauw: “Blij met nog een podium”

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Op het circuit van Dijon reeg Ulysse De Pauw in het Frans kampioenschap F4 de mooie prestaties aaneen. Het lid van het RACB National Team wist belangrijke punten te vergaren en tekende tijdens de derde race van deze meeting voor een indrukwekkende inhaalrace, die van de achtste naar de derde plaats bracht.
Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
In het Frans kampioenschap F4 wordt de ene wedstrijd na de andere op een legendarisch circuit verreden en het gaat er altijd even spannend aan toe. Dat konden we eens te meer vaststellen tijdens de eerste kwalificaties, die in Dijon de startgrid voor de eerste race vastlegden. Zes rijders werden door slechts een handvol tienden van een seconde gescheiden.
“Ik vertrok van op de zesde plaats, en ben ook op die positie gefinisht”, stelde Ulysse De Pauw. “Inhalen was in die wedstrijd zo goed als onmogelijk. Bovendien begon mijn motor warm te lopen toen een stuk plastic in één van de luchthappers vast kwam te zitten. Gelukkig stabiliseerde de temperatuur zich en kon ik de wedstrijd wel uitrijden.”
Voor de tweede sprint kon de jonge Belg via het principe van de omgekeerde grid als vijfde vertrekken, en eens te meer werd dat ook zijn plaats aan de finish.
“In de aanvangsfase heb ik nog geprobeerd om buitenom een plaatsje te winnen, maar daarbij kwam ik in contact met een andere deelnemer en verloor ik een plaats. Gelukkig kon ik die wat later terugwinnen, waardoor ik als vijfde finishte.”
Voor de derde en laatste race vertrok Ulysse De Pauw als achtste op de grid.
“Een positie die werd bepaald door mijn op één na beste tijd in de kwalificaties. Dit keer kon ik profiteren van een goed beheer van de bandenslijtage, want het asfalt in Dijon is nogal abrasief. Al heel snel na de start lag ik zesde. Ik kon nogal wat snelheid ontwikkelen en finishte uiteindelijk als derde. Ik ben in de wolken dat ik het weekend op een positieve noot heb kunnen afsluiten.”
Voor Ulysse De Pauw en zijn rivalen in het Frans kampioenschap F4 is het nu tijd voor een zomerpauze. De volgende meeting wordt op 8 en 9 september in Magny-Cours afgewerkt.

Persbericht RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 16 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dijon-Prenois.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons