van der Horst

Dijon: Ulysse De Pauw: “Op dezelfde weg doorgaan”

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw, laureaat van het door het RACB National Team georganiseerde Stuurwiel, werkt zijn eerste seizoen in de eenzitterij af in het Frans kampioenschap F4. Aan de vooravond van het vierde van zeven raceweekends, op het legendarische circuit van Dijon, prijkt onze landgenoot op een mooie tweede plaats in de tussenstand. De Belg hoopt ook in de Bourgogne een pak punten te scoren.
Podiumplaats voor Ulysse De Pauw in Spa
Podiumplaats voor Ulysse De Pauw in Spa
Enkele weken geleden hield het Frans kampioenschap F4 halt op het circuit van Francorchamps. Op de Ardense omloop maakte Ulysse De Pauw veel indruk, onder andere door een eerste zege, voor zijn thuispubliek. In zijn strijd tegen de concurrentie verbaasde onze jonge landgenoot de waarnemers met enkele indrukwekkende inhaalmanoeuvres.
“Ja, ik zal me mijn eerste races op het mooiste circuit ter wereld, in het kader van dit hoogstaande kampioenschap, nog lang heugen”, glimlacht de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Op het podium voor je eigen supporters de Brabançonne mogen aanhoren is iets waar ik al heel lang van droom. Dit vergeet ik niet gauw.”
 
Maar Ulysse De Pauw staat niet lang bij de dingen stil. Hij weet dat zijn opdracht dit weekend in de Bourgogne minstens even zwaar zal zijn als in de Ardennen.
“Ook het circuit van Dijon kan buigen op een enorme reputatie. Deze omloop bestaat uit heel wat snelle bochten, met heel wat niveauverschil. Gelukkig krijgen we op donderdag drie trainingssessies van dertig minuten, vooraleer aan de strijd van het weekend te beginnen. Op basis van de vorige meeting trek ik vol vertrouwen naar dit weekend, maar ik wil niet te optimistisch zijn. Op dit ogenblik sta ik tweede in de tussenstand. Ik zal dus proberen opnieuw heel veel punten te scoren en proberen alle fouten en contacten te vermijden. Het is een heel spannend seizoen: tijdens de eerste negen races vielen er zeven verschillende winnaars te noteren en de verschillen in de tussenstand zijn niet groot. Het wordt dus kwestie van dit weekend bij elk van de drie races te scoren.”

Persbericht RACB National Team

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 11 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dijon-Prenois.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons