van der Horst

Diriyah: Mitch Evans snelste in de laatste trainingsessie

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Dag drie voor de Diriyah E-Prix begon met de derde en laatste training van het weekend en deze werd afgerond met Mitch Evans als snelste. De Jaguarrijder zette op minder dan vijf minuten van het einde van de sessie zijn snelste tijd op de tabellen en bleef hiermee Jean-Éric Vergne (DS Penske) en Maximilian Günther (Maserati) voor. Ook Stoffel Vandoorne (DS Penske) was bijzonder actief en sloot de sessie af met de zesde tijd.
Geen noemenswaardige incidenten gebeurden er vandaag, op de ocassionele slipper aan de laatste chicane na. Ook merk je wel dat het tracé fel aan het verbeteren is, gezien de snelste tijd van vandaag maar liefst twee seconden beter was dan die bij de kwalificaties. En deze tijd werd gerealiseerd door Evans, die op minder dan vijf minuten van het einde deze realiseerde. De gretigheid van gisteren is er dus zeker nog niet uit bij de Jaguarpiloot, gezien Vergne op twee tienden volgt, en Günther op meer dan drie tienden van een seconden afsloot.

Voor Vandoorne was de race gisteren niet wat het moest zijn, maar de zesde tijd van deze sessie geeft hem hopelijk weer het nodige vuur dat hij nodig heeft voor de groepskwalificaties, die net zoals gisteren om 13:25 uur van start gaan.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 27 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons