van der Horst

Diriyah: Oliver Rowland snelste in eerste vrije training

Oliver Rowland
Oliver Rowland
Het blijft ongewoon, maar vandaag op donderdag, werd de eerste vrije training afgewerkt in het kader van de Diriyah E-Prix. Daar kwam Oliver Rowland als snelste uit. De Brit bleef met zijn Nissan beide DS Penske's van Jean-Éric Vergne en Stoffel Vandoorne voor. Dat terwijl er slechts één keer de rode vlag moest bovengehaald worden.
Die rode vlag was te wijten aan Sébastien Buemi (Envision Racing). De Zwitser sneed halfweg de sessie de eerste bochten aan, totdat zijn wagen uitviel en op een gevaarlijke plek halt hield. Buemi kwam ongedeerd uit zijn wagen, al verloor men toch tien minuten met het wegtakelen van zijn bolide. Uiteindelijk werd deze verloren tijd ook terug gegeven, zodat de overige 21 wagens verder konden oefenen.

Opvallend was de gretigheid van DS Penske. Beide wagens waren steevast vooraan te vinden, ook wanneer de tijden begonnen te zakken. Alleen kon men niets beginnen tegen een sterke ronde van Rowland, waardoor de Brit de sessie afsloot als snelste voor Vergne en Vandoorne. Jake Dennis (Andretti Global) en Sergio Sêtte Camara (ERT) maakte de top vijf vol. Hiermee zit de eerste koersdag er al op en is het nu uitkijken naar morgen, waar er nog een training, de kwalificaties en de eerste race van het weekend worden afgewerkt.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 25 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons