van der Horst

Dirk Vermeersch: “Schade beperkt in Dinant”

Vermeersch / Delva - Fiat Spider Abarth
Vermeersch / Delva - Fiat Spider Abarth
Dirk Vermeersch en Els Delva wisten in de Rallye des Ardennes beslag te leggen op een zesde plaats in het BRC Historic. In de tussenstand staat de bemanning van de Fiat 124 Spider Abarth nu op een vijfde plaats ‘Historic Algemeen’.
Vermeersch / Delva - Fiat Spider Abarth
Vermeersch / Delva - Fiat Spider Abarth
“Wij hebben de schade weten te beperken”, blikt de rijder van LePlan-Vermeersch Drinks terug op de derde confrontatie van het seizoen. “Wegens onoplosbare problemen met de 2.4-motor zagen wij ons, last minute, verplicht in Dinant opnieuw aan de start te verschijnen met de 1600cc-motor. Tegenover de pk-rijkere concurrenten maakten wij zo geen schijn van kans en dat heeft ons ertoe aangezet om te gaan voor het veilig stellen van een resultaat en dus zoveel mogelijk punten te scoren.”

De eerstvolgende afspraak van het Belgian Rally Championship vindt het volgende weekend plaats in Tielt.

“Omdat het nog wachten is op de nieuwe tweelitermotor zien wij ons genoodzaakt verstek te geven voor de TAC Rally. Het geeft ons wat tijd en ruimte om écht volledig klaar te zijn voor het vervolg van het seizoen. Op 29 en 30 april nemen we met de Rallye de Wallonie de draad van de Belgische Historic-kampioenschap opnieuw op en gaan we met vernieuwde moed – lees een sterkere 2.0 motor in het vooronder van de LV Tuning Fiat – onze kansen en onze positie verdedigen en, vooral, verbeteren.”

Foto's; Press LePlan Wine



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op donderdag 6 april 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons