van der Horst

Dit was volgens u de beste Belgische belofte van 2018

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Of hij komend seizoen zijn debuut zal maken in de DTM met W Racing Team, blijft een onbeantwoorde vraag. Waar we wel al zekerheid over hebben, is dat Dries Vanthoor door de lezers van Autosport.be met voorsprong werd uitgeroepen tot de beste Belgische belofte van het jaar 2018. Hieronder leest u wat wij ervan vonden en welke andere namen naar voren kwamen in de eindejaarsenquête.
Hij staat ondertussen al voor zijn vierde seizoen in een GT3-bolide van Audi en zijn tweede als officieel rijder van de Duitse constructeur. En toch is Dries Vanthoor nog altijd slechts 20 jaar oud. Logisch dus dat hij nog altijd gezien wordt als een belofte - het lijkt ons sterk dat hij zijn carrière zal eindigen in het GT3-peloton - al is de nog altijd piepjonge Limburger ondertussen eerder een vaste waarde geworden.

Het hoogtepunt van zijn seizoen was zonder twijfel de dominante pole positie voor de Total 24 Hours of Spa - ook al werd hem die prestatie achteraf afgenomen - en andere sterke optredens, zoals de zege tijdens de Blancpain Endurance Cup in Monza. Helemaal foutloos bleef de jongere broer van Laurens ook niet, getuige zijn aanrijding met titelkandidaat Maximilian Götz tijdens de finale van de ADAC GT Masters in Hockenheim. Verder was er ook de crash tijdens de 24 Uur van de Nürburgring, al kan die door de omstandigheden moeilijk op de rekening van de Audi-rijder gezet worden.



Aangezien Vanthoor in zekere zin zijn sporen al verdiend heeft, was de prijs van beste belofte misschien beter naar een ander jong talent gegaan. Jamie Vandenbalck, lange tijd leider in de eerste en enige editie van GT4 Belgium, kwam als tweede uit de stemronde, maar we vragen ons vooral af waarom een andere GT4-rijder niet beter uit de verf kwam. Gilles Magnus, winnaar van een GT4-race op de Nürburgring en komend seizoen actief in TCR Europe met het RACB National Team en een Audi RS 3 LMS, viel net buiten de top 3. En dat had dus best wat meer mogen zijn voor de jongste winnaar ooit van de 24 Uur van Zolder. Weet u nog dat hij, begin april van vorig jaar, vriend en vijand verraste aan het stuur van een WRT Audi tijdens de Blancpain Sprint-wedstrijd op het Limburgse circuit?

 

Top 3

1. Dries Vanthoor - 35%
2. Jamie Vandenbalck - 24%
3. Grégoire Munster - 13%

In die top 3 ook een rallyrijder, en maar goed ook. Grégoire Munster, zoon van levende legende Bernard, werd juniorkampioen in het Belgian Rally Championship met vier zeges en zegevierde ook driemaal in de Duitse ADAC Opel Rallye Cup. Onze 20-jarige landgenoot, die komend weekend aan de start staan van de Monte-Carlo, is dan ook een groot talent voor de toekomst.


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Varia op donderdag 24 januari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons