van der Horst

Dit zijn de nieuwste innovaties in de autowereld

Connected cars
Connected cars
Ben je een echte autoliefhebber? Dan weet je wellicht maar al te goed dat die wereld snel innoveert. Het begon allemaal met de elektrificatie van wagens en autonoom rijden, maar ondertussen hebben er zich al vele nieuwe trends ontwikkeld. Deze zullen eker niet de laatste zijn, want technologie evolueert continu. Wil je alvast mee zijn met de innovaties van het moment? Hier vind je de 5 belangrijkste.

Connectiviteit

Ten eerste worden auto’s steeds meer verbonden met het internet, wat resulteert in nieuwe mogelijkheden. Denk hierbij aan het scherm in je wagen met verschillende apps, real-time verkeersinformatie en spraakbesturing. Je kan zelfs een nummer afspelen door het aan te vragen met je stem, en dus zonder het scherm aan te moeten raken. 

Duurzaamheid

In het huidige tijdperk wordt er ten tweede enorm veel rekening gehouden met duurzaamheid. Fabrikanten letten op een verminderde CO2-uitstoot door het ontwikkelen van efficiënte motoren. Daarnaast houdt men tijdens de productie steeds de ecologische voetafdruk in het oog. Maar ook het elektrisch rijden speelt hierin een grote rol. Op die manier wordt benzine overbodig en laad je de batterij van je auto op aan de hand van een laadpas

Augmented reality

De meest indrukwekkende innovatie in de autowereld is tot nu toe augmented reality. Dit maakt het mogelijk om informatie op de voorruit te projecteren in plaats van op een scherm. Die informatie kan dan gaan van je rijsnelheid tot navigatieaanwijzingen. Daarnaast wordt het momenteel gebruikt om het zicht te verbeteren rondom je wagen. Zo kunnen er virtuele objecten getoond worden op je camerascherm. 

Veiligheidstechnologie

Ook wanneer het aankomt op veiligheid zijn er enkele bijzondere innovaties. Voorbeelden hiervan zijn cruisecontrol, die zich aanpast aan de omstandigheden, en dodehoekdetectie. De nieuwe technologieën zijn erop gericht om het aantal verkeersongevallen te verminderen, en zullen daarom steeds blijven evolueren. Het is namelijk belangrijk dat veiligheid in de wagen meer kan worden gegarandeerd. 

Autonoom rijden

Een laatste concept waar je steeds meer en meer van hoort: autonoom rijden. Er wordt dan ook voortdurend gewerkt aan slimme sensoren en geautomatiseerde systemen zodat jij nog maar zo weinig mogelijk hoeft te doen. Binnenkort rijdt je auto misschien vanzelf naar het tankstation en hoef jij enkel je tankkaart op zak te hebben. Wanneer de trend meer ontwikkeld is, heeft het potentieel om de veiligheid te verbeteren en de efficiëntie van wagens te vergroten.

Persbericht DB Online Marketing - Foto: Audi AGDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op zondag 27 augustus 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons