van der Horst

Djeddah: Oscar Piastri wint hoofdrace maar krijgt maar halve punten toegekend

Oscar Piastri - Prema Racing
Oscar Piastri - Prema Racing
Oscar Piastri (Prema Racing) heeft in Saoedi-Arabië ook de hoofdrace gewonnen, of beter wat er overbleef van de hoofdrace. Al vlak na de start werd de race stil gelegd na een aanrijding tussen Théo Pourchaire (ART Grand Prix) en Enzo Fittipaldi (Charouz), waarna de wedstrijd hervat werd voor de duur van 20 minuten. Maar ook deze verkorte race werd niet uitgereden wanneer een botsing tussen Olli Caldwell (Campos) en Marino Sato (Trident) op zeven minuten van het einde definitief de wedstrijd beëindigde. Piastri lag toen op kop voor Robert Shwartzman (Prema Racing) en Ralph Boschung (Campos Racing).
Bij de start van de hoofdrace op het circuit van Djeddah ging het dus mis, de wagen van Théo Pourchaire bleef bij het doven van de lichten staan op de grid en Enzo Fittipaldi reed volop achterin op de stilstaande bolide van de Fransman. Beide rijders konden zelf uit hun verhakkelde bolides stappen maar werden naar het hospitaal vervoerd voor verder onderzoek.

Prema Racing kampioen bij de teams
Prema Racing kampioen bij de teams
Na een lange onderbreking werd de race hervat voor de duur van 20 minuten plus één ronde met pitstop. Maar op het moment dat verschillende rijders net bezig waren met hun verplichte pitstop werd de rode vlag opnieuw bovengehaald na een nieuwe crash tussen Sato en Caldwell. Na lang puzzelen werd er een definitieve uitslag opgesteld, maar die levert slechts de helft van de punten op. Piastri werd tot winnaar uitgeroepen voor Shwartzman en Boschung. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) en Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) maakten de top vijf vol. De resterende punten waren voor Juri Vips (Hitech GP), Christian Lundgaard (ART Grand Prix), Marcus Armstrong (DAMS), Liam Lawson (Hitech GP) en Dan Ticktum (Carlin). Prema Racing is al zeker van de titel bij de teams.

Foto's: Prema Racing
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons