van der Horst

DKR Engineering vat een stevig seizoen aan met twee Belgen

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering begint dit weekend aan een lang seizoen. Het Luxemburgse team start dit weekend in de Asian Le Mans Series, maar teambaas Kendy Janclaes bevestigde aan Endurance Info dat daarnaast men ook aanwezig zal zijn in de Michelin Le Mans Cup, de European Le Mans Series, twee wedstrijden in IMSA en als kers op de taart de 24 Heures du Mans. Daarenboven zullen er met Jean Glorieux en Tom Van Rompuy twee Belgen aantreden voor DKR.
Jean Glorieux
Jean Glorieux
Na hun eindoverwinning in de LMP3-klasse van de European Le Mans Series vorig jaar, keert DKR voor het eerst sinds 2013 terug naar Le Mans. Daar zal het team uitkomen met een Oreca in de Pro-Am klasse, alleen wel gehuurd. Janclaes liet optekenen bij endurance info dat men geen nieuw chassis kon verkrijgen en daarom men dit jaar maar éénmalig aantreedt in de LMP2. Wel zijn er met Laurents Hörr en Jean Glorieux al twee piloten bevestigd voor de etmaalrace, terwijl de derde naam nog bevestigd moet worden. Het Duits-Belgisch duo pakte in 2020 de LMP3 titel voor het team in de Michelin Le Mans Cup, vorig jaar moest Glorieux ziek afhaken tijdens de laatste race en daardoor de titel laten aan zijn Duitse teamgenoot. Daarenaast hebben beiden ook al ervaring op Le Mans, nadat zij in beide vorige jaren een wedstrijd van de Road to Le Mans achter hun naam schreven.

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Hoewel het Luxemburgse team wil uitbreiden naar andere exotische kampioenschappen, blijven ze nog steevast aanwezig in Europa. Zo zullen ze wederom present tekenen in de Michelin Le Mans Cup met hun LMP3's, maar ook in de European Le Mans Series en daar met een tweede Belg aan het stuur, een naam die voor de Belcar-fans bekend in de oren zal klinken: Tom Van Rompuy. De zoon van Dirk van Rompuy zal een volledig seizoen betwisten met de Duqueine LMP3. Wie zijn twee kompanen zullen zijn is nog niet geweten, behalve dat naast Sebastian Alvarez - die dit weekend de Asian Le Mans Series betwist voor het team - ook de derde piloot in de categorie zilver zal zitten. Voor Van Rompuy zelf is dit een eerste stap naar zijn uiteindelijk doel: de 24 uren van Le Mans betwisten, en misschien al in 2023.

Foto's: Thomas Smets - MLMC/JEP - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 9 februari 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons