van der Horst

Doek valt over Volkswagen Polo WRC '17

Volkswagen Polo R WRC
Volkswagen Polo R WRC
Het enige tochtje dat de Volkswagens in WRC '17-modus zullen maken is er eentje naar het museum in Wolfsburg. De FIA zal niet afwijken van de regels, waardoor de Polo's niet gehomologeerd kunnen worden. Dat melden verschillende media op basis van een korte melding van de Belgische sportief directeur bij VW Sven Smeets.
Er is lang getrokken en gesleurd om de VW's alsnog gehomologeerd te krijgen, maar nu lijkt het doek toch finaal te vallen. Smeets kondigde het nieuws dinsdag kort aan. "In navolging van de vraag van onze klanten, hebben we de FIA gevraagd om een uitzondering te maken voor de homologatie van de Volkswagen Polo R 2017, met als doel die te verhuren aan privé-piloten en -teams. Ze hebben nu laten weten dat dat niet mogelijk is in het huidige WRC-reglement. We accepteren ten volle deze beslissing, maar we betreuren ze tegelijk ook, vooral voor onze klanten. We houden eraan de FIA te bedanken voor de constructieve gesprekken", aldus Smeets.

Nochtans had de FIA altijd de deur op een kier gelaten. Tijdens de Monte-Carlo werd zelfs nog spoedoverleg gepleegd met de andere constructeurs. De FIA had namelijk laten weten dat alle ingeschreven merken akkoord moesten gaan met een reglementswijziging. Die stonden niet weigerachtig tegenover een comeback van VW, zij het onder bepaalde voorwaarden. Mogelijk hield een constructeur, of hielden meerdere constructeurs, het been stijf de afgelopen weken.

Vooral voor Andreas Mikkelsen is dit slecht nieuws. De VW-rijder vond in het tussenseizoen geen zitje, en mikte op een privé-avontuur met de nieuwe Polo. De '16-versie van de VW Polo mag wel nog ingezet worden.

Foto: Volkswagen Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 7 februari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons