van der Horst

Donington: Keen en Minshaw winnen – Marco Attard kampioen

Attard/Sims - Ecurie Ecosse BMW Z4
Attard/Sims - Ecurie Ecosse BMW Z4
Marco Attard (Ecurie Ecosse BMW Z4) werd zoals verwacht deze namiddag tot British GT kampioen 2014 gekroond. De BMW van Attard en Alexander Sims viel dan wel al na 10 ronden uit met een stukke versnellingsbak, maar uitdagers Al Harthy en Michael Caine moesten de wedstrijd winnen wilden ze nog kampioen worden. Hun Oman Racing Aston Martin lag lang op kop maar viel op het einde nog terug naar de vierde plaats en zo gaat de titel naar de BMW-rijder. De overwinning in de laatste race van het seizoen was voor de Trackspeed Porsche van Jon Minshaw en Phil Keen.
  • LTF
Start Donington
Start Donington
De Aston Martin van Caine/Al Harthy vertrok vanop de pole en nam de leiding maar op dertien ronden van het einde kon Caine niet verhinderen dat de Trackspeed Porsche van Keen hem voorbij ging. De Aston Martin bleek te kampen met remproblemen en nog voor de vlag viel gingen ook de FF Corse Ferrari en de United Autosports Audi nog voorbij aan de Vantage GT3. Caine en Al Harthy finishten als vierde maar dat was lang niet voldoende om Attard van de titel te houden ondanks diens opgave.   

Keen/Minshaw - Trackspeed Porsche
Keen/Minshaw - Trackspeed Porsche
Phil Keen en Jon Minshaw wonnen de twee uren race voor de FF Corse Ferrari 458 Italia van Gary Eastwood en Ollie Hancock, die op het einde van de race nog naderden tot op minder dan drie seconden van de winnende Porsche. Matt Bell en Mark Patterson werden nog onverhoopt derde, Patterson was in het begin van de race teruggevallen na een contact met een andere deelnemer maar Bell vocht nog terug vanuit de zesde positie naar een derde plaats.  De twee Oman Racing Aston Martins van Al Harthy/Caine en Griffin/Butcher maakten de top vijf vol. Wolfgang Reip eindigde met Chris Hoy met hun Nissan GT-R op de elfde plaats.

British GT; Donington; Uitslag:

01.  Minshaw/Keen (Trackspeed Porsche) 77 ronden in 2u00;02.594
02.  Eastwood/Carroll (FF Corse Ferrari) +2.551    
03.  Patterson/Bell (United Autosports Audi) +4.718    
04.  Al Harthy/Caine (Oman Racing Aston Martin) +10.490   
05.  Griffin/Butcher (Oman Racing Aston Martin) +21.138   
06.  Dryburgh/MacDowall (PGF Aston Martin) +21.756   
07.  Ashburn/Tandy (Trackspeed Porsche) +23.532   
08.  Lathouras/Lyons (AF Corse Ferrari) +31.681   
09.  Johnston/Osborne (Triple Eight BMW) +34.909   
10.  Dhillon/Scott (AF Corse Ferrari) +48.395  

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zondag 14 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons