van der Horst

Donington: Kwalificatie: Strijd om titel blijft spannend tot het eind

Al Harthy/Caine - Oman Racing Aston Martin
Al Harthy/Caine - Oman Racing Aston Martin
Zondag vindt de finale van het Brits GT kampioenschap plaats op het circuit van Donington, de race over 2 uren wordt beslissend in de titelstrijd. De startgrid werd bepaald door de snelste tijd van beide kwalificatiesessies te combineren en het was de Oman Racing Team Aston Martin Vantage GT3 van Ahmad Al Harthy en Michael Caine die de pole pakte in een tijd van 2:59.018, 0.003 seconde sneller dan de Ecurie Ecosse BMW Z4 GT3 van kampioenschapleider Marco Attard en zijn teamgenoot Alexander Sims. Zo vinden wij de twee pretendenten op de titel terug op de eerste startlijn.
  • LTF
Howard/Adam - Beechdean AMR Aston Martin
Howard/Adam - Beechdean AMR Aston Martin
De derde startplaats is voor de Beechdean AMR Aston Martin Vantage GT3 van Andrew Howard en Jonny Adam. De top vijf werd volgemaakt door de tweede Oman Racing Team Aston Martin Vantage GT3 van Liam Griffin/Rory Butcher voor de United Autosports Audi R8 LMS ultra van Mark Patterson/Matt Bell. Attard ligt in het kampioenschap wel 28,5 punten voor op Ahmad Al Harthy en Michael Caine en kan zich in de race toeleggen op een afwachtende houding, een zevende plaats is immers voldoende om de titel veilig te stellen wat het resultaat van de rivaliserende Aston Martin ook is.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zondag 14 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons