van der Horst

Donington: Jean-Éric Vergne zet nieuw ronderecord neer op testdag 2

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne (Techeetah) was de snelste man op de tweede testdag voor de Formule E wagens op het circuit van Donington. De Fransman was niet alleen sneller dan Buemi gisteren, hij zette ook het ronderecord scherper met een tijd van 1:29.634. Vergne klokte zijn snelste tijd in de ochtendsessie, na de middag was Daniel Abt (Audi Sport Abt) de snelste man op de baan maar hij kwam niet onder de tijd die Vergne eerder op de dag neerzette.
  • De Swert Opticiens
Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) toonde nogmaals zijn talent door in de ochtendsessie slechts 85 duizendste seconde toe te geven op de recordtijd van Vergne. Sébastien Buemi (Renault e.dams) klokte de derde snelste tijd en werd gevolgd door Nick Heidfeld (Mahindra Racing) en beide Faraday Future Dragon Racing rijders Loïc Duval et Jérôme d’Ambrosio.



In de namiddag lag de piste er minder snel bij en Abt topte de tabellen met een ronde in 1:30.192. Hij ging Sam Bird (DS Virgin Racing) en Nicolas Prost (Renault e.dams) voor, Loïc Duval en Oliver Turvey (Nextev TCR) maakten de top vijf van de namiddag vol.

Foto's: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op woensdag 24 augustus 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons