van der Horst

Donington: Eerste overwinning voor Ulysse de Pauw

Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Dit weekend kwam het Brits Formule 3-kampioenschap in actie op Donington en ook onze landgenoot Ulysse de Pauw was weer van de partij. Het was daar dat onze landgenoot ook zijn eerste overwinning pakte in deze serie. Op zondag mocht hij vanaf de pole vertrekken nadat hij als laatste over de meet bolde in de race op zaterdag - een wedstrijd die overigens gewonnen werd door Louis Foster. Vandaag was het een vrij natte voormiddag op het Britse circuit, maar dat hield de Pauw niet tegen om te schitteren.
Podium 2020 British F3 Donington Race 2
Podium 2020 British F3 Donington Race 2
Al vanaf het begin in de tweede race nam de Pauw het voortouw. Hij bouwde zijn voorsprong uit tot 9 seconden op zijn tegenstanders, die het tempo van onze landgenoot niet leken te kunnen volgen. Uitzondering was Kaylen Frederick die zich vanaf een elfde plaats naar de tweede plaats wist te knokken en jacht maakte op de 18-jarige Belg. De Amerikaan kwam echter net te kort en eindigde 3 seconden achter onze landgenoot. Tijdens de derde race eindigde de Pauw 8ste, terwijl een uiterst dominante Frederick dit keer wel wist te zegevieren. 

Foto's: British F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 16 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons