van der Horst

Donington: Enduro Motorsport dominant naar winst

Enduro Motorsport - McLaren 720S GT3
Enduro Motorsport - McLaren 720S GT3
In Donington stond de vierde manche van het British GT Championship op het programma en het was de Enduro Motorsport McLaren die met de winst ging lopen. Morgan Tillbrooke en Marcus Clutton konden profiteren van een vroege safety car om de basis voor hun winst te leggen om alzo net als bij de laatste visite op het circuit, terug op het hoogste schavot te eindigen. De tweede plaats was voor de 2 Seas Motorsport Mercedes van James Cottingham en Lewis Williamson, terwijl de Ram Racing Mercedes van Ian Loggie en Callum MacLeod de top drie vervolledigde.
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Tillbrooke mocht ook van de pole starten, al hield hij de leiding niet lang vast. Dat zou veranderen wanneer de Lamborghini's van Barwell Motorsport en WPI Racing elkaar raakten. Beide wagens konden hun weg verderzetten, maar de safety car kwam wel buiten. Daar maakte Enduro Motorsport het verschil en reed zo weg van de rest van het veld. Aan het einde van de race hadden zij zelfs een minuut voorsprong op de eerstvolgende wagen. Achter de leidende wagen, ging het er wel hard aan toe. Verschillende bolides vochten het uit voor de tweede plaats, maar naarmate het einde van de race naderde en een aantal deelnemers elkaar uitschakelden, kregen Cottingham en Williamson vrij spel richting plaats twee. Alleen de Ram Racing Mercedes en 7STIX McLaren bleven vooraan over in de strijd om plaats drie, maar de eerste hield stand. Ook Ulysse de Pauw kwam voor het eerst in actie in het kampioenschap. Hij eindigde samen met John Ferguson in de Ram Racing Mercedes op een zevende plaats.

Academy Motorsport - Ford Mustang GT4
Academy Motorsport - Ford Mustang GT4
In GT4 duurde het gevecht om de winst iets langer, maar het was uiteindelijk de Academy Motorsport Ford van Matt Cowley en Marco Signoretti die naar de overwinning reed. Aan de meet hadden zij bijna achttien seconden voorsprong op de Century Motorsport BMW van Will Burns en Jack Brown, die op hun beurt nipt de Toyota GAZOO Racing UK Toyota van Tom Edgar en Jordan Collard achter zich konden houden.

Foto's: British GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 29 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons