van der Horst

Donington Park: Britse GT titel voor Jonny Adam en Flick Haigh

Flick Haigh en Jonny Adam
Flick Haigh en Jonny Adam
Afgelopen weekend vond op de omloop van Donington de finale voor het British GT plaats. De race werd gewonnen door de Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 van Jon Minshaw en Phil Keen maar de titel ging naar tandem Jonny Adam en Flick Haigh (Optimum Motorsport Aston Martin V12 Vantage GT3) die als vierde over de finish kwamen. Voor Adam was het reeds een derde bekroning maar Haigh haar eerste titel is ook de eerste voor een vrouw in het British GT.
  • LTF
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Jon Minshaw en Phil Keen kwamen eigenlijk maar als tweede over de finishlijn maar een straf van 30 seconden voor de TF Sport Aston Martin Vantage ontnam Mark Farmer en Nicki Thiim de zege, zij zakten naar plaats twee achter de Lamborghini. TF Sport  behaalde wel de titel bij de teams. De ERC Sport’s Mercedes-AMG van Lee Mowle en Yelmer Buurman pakte de derde plaats. De Beechdean AMR Aston Martin Vantage van Howard/Turner klasseerde zich als vijfde achter de titelwinnaars. De Jetstream Motorsport Aston Martin Vantage van onze landgenoot Maxime Martin en de Brit Graham Davidson eindigde net buiten de top tien. In de GT4 klasse was de zege voor de Equipe Verschuur McLaren 570S van Finlay Hutchison en Dan Mckay, de titel was voor Jack Mitchell (Century Motorsport BMW M4).

Foto's: British GT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 24 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons