van der Horst

Donington Park: Tweede plaats bezorgt Ian Loggie de titel

Jules Gounon en Ian Loggie
Jules Gounon en Ian Loggie
Dit weekend stond ook de finale van het British GT op het programma. Ian Loggie had voor het aanvatten van de twee uur durende wedstrijd in Donington een voorbode die hij moest verdedigen, met succes. De race werd gewonnen door de Century Motorsport BMW van Alexander Sims en Darren Leung, maar gezien de Schot met Jules Gounon de Ram Racing Mercedes richting een tweede plaats reed, had Loggie meer dan overschot aan punten voor de titel.
Century Motorsport - BMW M4 GT3
Century Motorsport - BMW M4 GT3
Nochtans begon de race vrij slecht voor de Schot. Loggie moest uitwijken voor een andere deelnemer, waardoor hij in het grind moest rijden en daarbij spinde. Het gevolg was dat hij achteraan moest plaatsvatten, maar gezien zijn naaste concurrenten ook de nodige problemen kenden - 2 Seas Motorsport moest zelfs opgeven -, maakte hij nog kans om zich een weg naar voren te banen. Nog een geluk was dat de Team Abba Racing Mercedes van de leiding wegviel, waardoor de safety car uitkwam. Hierdoor kwam de Orange Racing McLaren op kop, al verloor deze de leiding na een slechte pitstop. Hierdoor werd het - met een pauze door de safety car - gevecht voor de winst tussen Sims en Gounon. De eerste hield goed stand om de eerste overwinning op Britse grond aan BMW te schenken. Gounon finishte als tweede, waardoor de titel richting Loggie gaat dit jaar. De Enduro Motorsport McLaren van Morgan Tillbrook en Marcus Clutton vervolledigde het podium.

Richard Williams en Sennan Fielding
Richard Williams en Sennan Fielding
In de GT4-klasse ging de algemene winst naar Tom Edgar en Jordan Collard voor Toyota GAZOO Racing UK. Het duo had zeventien seconden voorsprong op de Steller Motorsport Audi van Richard Williams en Sennan Fielding. Hiermee kronen deze laatsten zich tot kampioen in de klasse, nadat zij in de tussenstand over de Newbridge Motorsport Aston Martin sprongen, die pas als zevende eindigde. De derde plaats in de uitslag ging naar de R Racing Aston Martin van Josh Miller en Jamie Day.

Foto's: British GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op maandag 17 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons